RTX 3060 Ti i7 12700 sistem kaça satılır?

Yaver46

Decapat
Yer
Kahramanmaraş/Elbistan
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi Sosyaller. Ben sistemi yükseltmeyi düşünüyorum. Benim elimde i7-12700 işlemci ASUS RTX 3060 Ti ekran kartı 32 GB RAM var. Monitörüm ise Samsung Odyssey 144 Hz. Arkadaşım sistemi komple satın almak istiyor. Bu sistemin 2 el fiyatı ne kadardır? Gideri ne? Ben bu sistemi satıp daha iyi ne alabilirim? Üstüne biraz daha para ekleyip iyi bir sistem istiyorum. 1080p Ultra ayarda beni 5-6 sene götürecek sistem istiyorum. Benim sistem ne kadar yapar? Ben yeni sistem için ne kadar vermeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

20000-25000 TL. Anakart vs bahsedersen daha iyi olur.

Sistemin monitör ile birlikte 25k yapar gibi geliyor çok uzman değilim. Eğer 5-6 sene götürsün diye bir sistem alacaksan yeni nesil ekran kartı ve işlemci tercih etmelisin.

Bu sistemi satmanız mantıklı değil. Güçlü ve güzel bir sistem. RTX 5000 serisi çıkınca bir RTX 5060-5060 Ti alabilirsiniz. Ya da şimdi ekran kartını satıp RX 7800XT-7700XT alabilirsiniz. Kart hem çok güçlü hem de AFMF oyunlarda LoL gibi FPS alırsınız.

Bu sistemi satmanız mantıklı değil. Güçlü ve güzel bir sistem. RTX 5000 serisi çıkınca bir RTX 5060-5060 Ti alabilirsiniz. Ya da şimdi ekran kartını satıp RX 7800XT-7700XT alabilirsiniz. Kart hem çok güçlü hem de AFMF oyunlarda LoL gibi FPS alırsınız.

Açık konuşmak gerekirse satmamdaki en büyük etken ekran kartım çok ısınıyor. Yük altında 85 dereceyi görüyor. Sizin dediğiniz ekran kartını alırsam sıcaklık sorunu var mı? Beni uzun vadede idare eder mi? Yoksa sizin dediğiniz daha mantıklı komple sistem almaktansa sadece ekran kartı yükseltmek daha mantıklı.

Bence RTX 4070 alıp tadını çıkarmaya devam edin. Hatta birkaç seçenek sunayım:

1. RTX 4070 alıp 1080p devam edin
2. Daha uygun olsun dersen iyi test edilmiş temiz RTX 3080 TI ikinci el.
3. Bütçem var dersen RTX 4070 Super + 7800x3D + Ucuz DDR5 RAM(x3D işlemciler için RAM pek farketmiyor) + uygun fiyatlı B650 anakart

İlk iki seçenek dışında upgrade yapabileceğin tek mantıklı işlemci 7800x3D

Edit: 2. seçeneği boşver 3080 TI'da ısınır.

Açık konuşmak gerekirse satmamdaki en büyük etken ekran kartım çok ısınıyor. Yük altında 85 dereceyi görüyor. Sizin dediğiniz ekran kartını alırsam sıcaklık sorunu var mı? Beni uzun vadede idare eder mi? Yoksa sizin dediğiniz daha mantıklı komple sistem almaktansa sadece ekran kartı yükseltmek daha mantıklı.

Kasanızın hava akışı iyi mi? Kasanın hava akışı iyiyse RX7000SErisi pek ısınmıyor. Benim kartım 65 dereceyi geçmiyor bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı