RTX 3060 Ti için ışlemci ve anakart önerisi

Bana Wraith soğutucu çıkmadı 85 90 derecede boğuluyordu işlemci 240mm soğutucu aldım ileride AM5 sisteme geçersem DeepCool AK620 dijital ekranlı bir soğutucu alacağım.
Stock Soğutucu yetmeyecekse AMD direk koymuyor hocam. Sıvı soğutma da düşünüyorum ama 5600'ler için gereksiz deniyor forumda.
Sizin işlemciniz nedir?

Stok soğutucu yetmeyecekse AMD direk koymuyor hocam. Sıvı soğutma da düşünüyorum ama 5600'ler için gereksiz deniyor forumda.
Sizin işlemciniz nedir?

Kendim 5600 kullanıyorum ve evet sıvı soğutma biraz gereksiz 70 derece görmeyi dert etmiyorsan benim işlemcim stok fanıyla geldi ilk geldiğinde 85 90'dan aşağı görmüyordu oyunlarda o yüzden gittim bir tane hava soğutucu aldım idareten 600 TL'ye 65 70'e düştü sıcaklık şu anda H100 240mm kullanıyorum maksimum gördüğüm 60 ileride kasamı Corsair4000D yaparsam eğer hava soğutucuya geri döneceğim çünkü sıvı soğutmaların bakımı zulüm 4 5 senede bir yapılması gereksede sıvısı değişecek falan zor iş hava soğutma en kötü tozlanırsa diş fırçasıyla hava tutar temizlerim atmosferden bol ne var.

Ben 5600X ile stok soğutucu kullanıyorum hocam. Bu zaman kadar en fazla 90'ları gördüm o da anlık oldu ve geri 60 seviyesine düştü. Kasa hava akışı iyiyse, şehir çok sıcak değilse soğutucu alana kadar idare eder. Zaten kışa giriyoruz.
DeepCool'un soğutucuları çok hoşuma gidiyor. Kışın veya önümüzdeki yaz onlardan almayı düşünüyorum.
5600 serisinden Wraith Stealth çıkıyor. Daha üst modellerden çıkan Wraith Prism çok daha güzel. RGB'li, kendi üstünde hi-lo hız Switch'i var ve yanlış değilsem bakır borusu var. Stock olarak onunla gelse çok güzel olurmuş.

Arkadaşım 5600X'i Cooler Master 120MLV2 ile kullanıyor stress testlerde ona rağmen 81 görüyor ona 120 mm bir sıvı soğutma yetmezken stock soğutmayı savunmanın hiç manası yok stock soğutucunu yettiği bir işlemci değil.

Arkadaşım 5600X'i Cooler Master 120MLV2 ile kullanıyor stress testlerde ona rağmen 81 görüyor ona 120 mm bir sıvı soğutma yetmezken stock soğutmayı savunmanın hiç manası yok stock soğutucunu yettiği bir işlemci değil.
Yanlış anlaşılmasın hocam, genel olarak klimalı ortamda kullanıyorum ben.
Belirtmek istediğim bütçe kısıtlı ise soğutucu alana kadar idare edecektir.

120mm bir AiO için çok normal 120 mm dediğin şey zaten bir tane fanla yapılan soğutma tek ekstrası radyatöre gelen suyu soğutup geri gönderiyor bütçeniz çok yok ve uğraşmak istemiyor iseniz en kötü DeepCool AK400 bütçem biraz var derseniz AK620 alabilirsiniz.

Bütçeniz kısıtlı ve stok soğutucu ile 4 5 ay idare etmeniz gerekiyorsa BIOS'tan Precision Boost OverDrive Advanced mod alıp thermal throttle limit 75 yazıp ESC F10 yapıp enter dedikten sonra işlemcinizin maksimum sıcaklığını 75'e sabitleyebilirsiniz tam frekanslara ulaşamayacağınızı bilin ama onun dışında etkili bir yöntem soğutucu aldıktan sonra BIOS default alıp devam edebilirsiniz.

Işlemci: Intel Core i9-13900K
Anakart: 1. ASUS ROG STRIX X570-I Gaming.
2.Gigabyte B660 Aorus Master DDR4.
3.ASUS Prime B550M-A Wi-Fi
Bunlardan birini seçebilirsin fiaytı daha iyi olanı.

Ekran kartım RTX 3060 Ti. Genellikle oyun oynarım. Bütçe ikisi için toplam 8000 TL.
Şu anki işlemcim AMD Ryzen 5 3400G anakartim da Gigabyte A320 m S2H.
PSU 650'lik. Monitör 1080p 165 Hz. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Alttaki attığım ikiliyi 1.000TL fark vererek alabilirsiniz fakat tek sorun soğutma olacaktır. Bunun içinde halihazırda ki anakartınız ve işlemcinizi 2.el de satmanızı öneriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı