Oyun oynarken ekran kararıyor, “sinyal yok” diyor. Minecraft, Batman, Forza Horizon 5, peak falan fark etmiyor; herhangi bir oyunda oluyor. Ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor, oyunun sesi geliyor, arka planda çalan müzik devam ediyor, hatta YouTube'da videoyu durdurup tekrar başlatabiliyorum. Her şey çalışıyor gibi ama ekran komple gidiyor.
DDU ile bütün Driver'ları silip tekrar yükledim ama işe yaramadı. Başka bir HDMI kablosu denedim, yine olmadı. MSI Afterburner'dan Power Limit'i %50'ye kadar düşürdüm, ama o da bir işe yaramadı. Event Viewer'a baktım, ekran kararmasıyla ilgili bir hata var mı diye ama hiçbir şey yoktu. Eski sürücüye geri dönmeyi de denedim, o da işe yaramadı. CTRL+Shift+Windows+b yaptım, sadece bip sesi geliyor ama ekran düzelmiyor. PSU kablosunun gevşek olup olmadığına baktım ama kablo gayet sağlam takılı. OCCT'den VRAM ve Power testleri yaptım ancak bir şey çıkmadı.
Sıcaklıklar normal (50-60°c), PSU modelim GP650. BIOS'um da güncel.
Bu konuyla ilgili Reddit'e 2 post attım ama kimse cevap bile vermedi. ChatGPT ile de bayağı uğraştım, bir ton şey denedim ama hiçbir şey çözmedi. Bu yazıyı okuyan kim varsa yardım etsin, 2 gündür aralıksız bununla uğraşıyorum, kafayı yiyeceğim. Eğer sen de bilmiyorsan ama tanıdığın biri bu işlerden anlıyorsa ona bile sorsan yeter, çok işe yarar. Şimdiden teşekkür ederim.