RTX 3060 Ti PC varken PS5 almak mantıklı mı?

Merhaba. Bende 3060 Ti PC var RTX 5000 serisini bekliyordum ancak aklıma bir anda PS5 almak geldi. Acaba RTX 5000 serisi çıkana kadar PS5 ve bir yandan kendi PC mi kullansam, 5000 çıkınca da PS5'i satıp RTX 5000 serisi sistem mi alsam?
Açıkçası öyle bir sistemin varken konsol almak ancak PC'de oynayamayacağın oyunlar varsa mantıklı. Her ne kadar biraz acımasız bir yorum da olsa PC varken XBOX almak mantıklı değil çok, çünkü neredeyse aynı şey :D Game pass'ten dolayı o da biraz. Ama PC ile beraber PS5 biraz mantıklı, PC'de olmayan oyunları oynatabileceğinden dolayı o da. Bence kendi PC'in ile beraber PS5 kullanabilirsin, ben şu an öyle yapıyorum ve mutluyum da. Hatta PC'ye bir iki aydır girmiyorum oyun için :D Ama şunu unutma ki şu tarih itibariyle oyun fiyatları olarak seni zorlayacaktır PS5. Abonelik baya yardımcı oluyor ama bir çok oynamak isteyebileceğin oyunların fiyatı diğer platformlara göre oldukça fahiş....

Sonda bahsettiğin PS5'i de sonra satarım mantığı bence güzel, mesela GTA6 çıktığında elinde PS5 olur, oynarsın. Sonra satarsın belki. Sonuçta GTA6 da önce konsollara çıkacak.

Açıkçası öyle bir sistemin varken konsol almak ancak PC'de oynayamayacağın oyunlar varsa mantıklı. Her ne kadar biraz acımasız bir yorum da olsa PC varken Xbox almak mantıklı değil çok, çünkü neredeyse aynı şey :D Game Pass'ten dolayı o da biraz. Ama PC ile beraber PS5 biraz mantıklı, PC'de olmayan oyunları oynatabileceğinden dolayı o da. Bence kendi PC'in ile beraber PS5 kullanabilirsin, ben şu an öyle yapıyorum ve mutluyum da. Hatta PC'ye bir iki aydır girmiyorum oyun için :D ama şunu unutma ki şu tarih itibarıyla oyun fiyatları olarak seni zorlayacaktır PS5. abonelik bayağı yardımcı oluyor ama birçok oynamak isteyebileceğin oyunların fiyatı diğer platformlara göre oldukça fahiş...

Sonda bahsettiğin PS5'i de sonra satarım mantığı bence güzel, mesela GTA6 çıktığında elinde PS5 olur, oynarsın. Sonra satarsın belki. Sonuçta GTA6 da önce konsollara çıkacak.

Katılıyorum. Hem PS5 havası bence PC oynama havası ile aynı olamaz farklı şeyler tatmak lazım.

PlayStation bölümünde sorulunca al cevaplarının yoğunlukta olması çok doğal.
Ama RTX 3060 Ti, PS5'ten daha güçlü bir kart. NVIDIA DLSS'in eksikliğini, Ray Tracing'in zayıflığını hissedersiniz.
Üstelik yakın zamanda PS5 Pro duyurulacak. Bu duyuruyla beraber PS5'e indirim gelmesi bekleniyor.
PS4 Pro duyurulduğunda Pro olmayan sürüm 100 dolar ucuzlamıştı.

Pek çok PlayStation özel oyunun da PC'ye geldiğini düşününce o seviyede sistemi olan birinin PS5 almak için en büyük sebebi GTA 6 olabilir. Ona da daha 1 seneden fazla zaman var.

Benim önerim o parayı faizde veya farklı yatırım araçlarında bekletip seneye yazın PS5 veya PS5 Pro almak olur.

PlayStation bölümünde sorulunca al cevaplarının yoğunlukta olması çok doğal.
Ama RTX 3060 Ti, PS5'ten daha güçlü bir kart. NVIDIA DLSS'in eksikliğini, Ray Tracing'in zayıflığını hissedersiniz.
Üstelik yakın zamanda PS5 Pro duyurulacak. Bu duyuruyla beraber PS5'e indirim gelmesi bekleniyor.
PS4 Pro duyurulduğunda Pro olmayan sürüm 100 dolar ucuzlamıştı.

Pek çok PlayStation özel oyunun da PC'ye geldiğini düşününce o seviyede sistemi olan birinin PS5 almak için en büyük sebebi GTA 6 olabilir. Ona da daha 1 seneden fazla zaman var.

Benim önerim o parayı faizde veya farklı yatırım araçlarında bekletip seneye yazın PS5 veya PS5 Pro almak olur.

PS5 alacağım çünkü hayatım onu bekle bunu bekle diye geçiyor ben ilk 4000 serisini bekledim ama bekle bekle nereye kadar dedim 3060 Ti aldım zaten 4000 serisi çıkınca 5000 bekle diyeceklerdi bende artık yoruldum beklemekten PS5 Pro çıkarsada PS5 satıp PS5 Pro alırım ya da PS5 satıp yeni bir 5000 serisi bir PC alırım. PC ile PS5'in havasının aynı olduğunu düşünmüyorum birisi direk kolla diğeri genellikle klavye ve mouse. Ben 3060 Ti da DLSS kullanmadım çünkü çok çamurlu oluyor zaten RTX de pek açmıyorum. Eğer 100-200 dolar ucuzlasa pek de bence bir şey değişmez benim için eğer 2024'ün sonlarına doğru çıkacaksa PS5 Pro. Benim PS5 alma amacım hissiyatının farklı olması ve daha rahat olması. Ve yeni gelecek olan PS'ye özel oyunlar olması açıkçası her biri en az 1-2 sene sonra PC'ye çıkıyor ve az bir süre değil.

Bence gereksiz. Konsol deneyimi yaşamak istiyorsanız güzel bir gamepad satın alın. 5000 serisi ile yükseltme de yapabilirsiniz.

Ragnarök, TLOU, Until Dawn gibi oyunlar oynamak istiyorum. 5000 serisinden benim alacağım olan 2025'in ortasına doğru çıkar yani bu da bana göre fazla uzun bir süre.

Ragnarök, TLOU, Until Dawn gibi oyunlar oynamak istiyorum. 5000 serisinden benim alacağım olan 2025'in ortasına doğru çıkar yani bu da bana göre fazla uzun bir süre.
Hocam Until Dawn'ı bilmiyorum ama GoW Ragnarök PC'ye çıkacak zaten, çok az kaldı. TLOU zaten PC'de var, diğer oyunları da gelir PC'ye.

PS5 alacağım çünkü hayatım onu bekle bunu bekle diye geçiyor ben ilk 4000 serisini bekledim ama bekle bekle nereye kadar dedim 3060 Ti aldım zaten 4000 serisi çıkınca 5000 bekle diyeceklerdi bende artık yoruldum beklemekten PS5 Pro çıkarsada PS5 satıp PS5 Pro alırım ya da PS5 satıp yeni bir 5000 serisi bir PC alırım. PC ile PS5'in havasının aynı olduğunu düşünmüyorum birisi direk kolla diğeri genellikle klavye ve mouse. Ben 3060 Ti da DLSS kullanmadım çünkü çok çamurlu oluyor zaten RTX de pek açmıyorum. Eğer 100-200 dolar ucuzlasa pek de bence bir şey değişmez benim için eğer 2024'ün sonlarına doğru çıkacaksa PS5 Pro. Benim PS5 alma amacım hissiyatının farklı olması ve daha rahat olması. Ve yeni gelecek olan PS'ye özel oyunlar olması açıkçası her biri en az 1-2 sene sonra PC'ye çıkıyor ve az bir süre değil.
Bu şekilde kafaya koyduktan sonra biz ne desek boş. Masada ps5 ve kolunu yanyana görmek mutluluk verecekse bu bile almak için yeterli sebep olabilir ama pratik açıdan mantıklı olmadığı gerçeğini değiştirmez.
Last of Us Part 1, Until Dawn, Spiderman gibi oyunlar bilgisayara bağlanan kol ile konsoldan daha kaliteli şekilde de oynanır.
200 doların önemi yoksa ben hemen bugün gidip alırdım. En fazla ikinci elde 100 dolar zararla satılır.

Bu şekilde kafaya koyduktan sonra biz ne desek boş. Masada PS5 ve kolunu yan yana görmek mutluluk verecekse bu bile almak için yeterli sebep olabilir ama pratik açıdan mantıklı olmadığı gerçeğini değiştirmez.
Last of Us part 1, Until Dawn, Spider-Man gibi oyunlar bilgisayara bağlanan kol ile konsoldan daha kaliteli şekilde de oynanır.
200 doların önemi yoksa ben hemen bugün gidip alırdım. En fazla ikinci elde 100 dolar zararla satılır.

17 bine sıfır kapalı kutu PS5 alacağım bence gayet makul ne olursa olsun tabii ben çift kol alacağım için 19 bin vs. oluyor. Hayatımda hiç PS oynamadım o yüzden merak ediyorum. Ben Oculus Quest 3 almıştım ama onu heves için aldığımı oynadıktan sonra fark ettim. Umarım bunda da öyle olmaz olsa da bence çok zarara satamam.

Hocam Until Dawn'ı bilmiyorum ama GoW ragnarök PC'ye çıkacak zaten, çok az kaldı. TLOU zaten PC'de var, diğer oyunları da gelir PC'ye.

Dediğim gibi böyle şeylerde beklemekten sıkıldım. O çıkacak bu çıkacak biraz bekle şu kadar bekle gibi şeyler daraltmaya başladı beni. Ben 4000 serisi bir PC alacaktım ama bu karar 3-4 ay sonra 5000 serisini bekleme kararına dönüştü yoruldum artık. Ne oluyorsa olsun kafası oldum artık.

Spider-Man gibi oyunlar bilgisayara bağlanan kol ile konsoldan daha kaliteli şekilde de oynanır.

Valla ben bu 3060 Ti sistem ile Spider-Man oynamayı denedim ayar düşürdüm çok fazla kastığı için. Büyük ihtimal işlemcimden dolayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı