RTX 3060 Ti R5 3600X sistem oyunlarda düşük FPS ve takılma oluyor

Merdoski

Decapat
Daha fazla  
RAM
Hyperx Fury 3200 mhz 2x8 cl16 ram
SSD veya HDD modeli
samsung evo 860 1tb
Ekran kartı
Gigabyte gaming oc rtx 3060ti
Anakart
Ga-ab350m gaming 3
İşlemci
R5 3600x
Hepinize iyi forumlar...

Arkadaşlar bir hafta önce 3060 Ti alıp sistemi güncelledim, araştırmalarım doğrultusunda işlemcimin yettiğini gördüm fakat düşük FPS anlık drop ve RTX açınca FPS düşüşleri takılma gibi sorunlar oluyor.

Bunlarda oyun içi SS'ler / oyunlar Ultra DLSS ve RTX açık şekildedir.

Sistem özelliklerim.

Gigabyte Gaming OC 3060 Ti.

Ryzen 5 3600X.

2x8 3200MHz CL16 HyperX Fury RAM.

GA-AB350M Gaming anakart.

Zalman ZM600le PSU.

Cooler Master MB520 kasa.

Cooler Master Masterliquid ML240l V2 soğutucu.

Monitörüm 1080p mecburen 1080p oyun oynuyorum, böyle giderse anakartı B550 işlemciyi de Ryzen 7 5800X ile güncellemeyi düşünüyorum fikriniz nedir?

Dosya Ekleri

• n 2.png
    n 2.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 146
  • n 3.png
    n 3.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 130
  • n1.jpg
    n1.jpg
    379,5 KB · Görüntüleme: 126
Arkadaşlar fotoğraflarda görüldüğü üzere ekran kartı tam yük altında zaten. Darboğaz söz konusu değil. Arkadaşın yaşadığı takılmalar farklı bir sebepten ötürü olabilir. Bu yüzden istikrarlılık testi yapması önemli.

Yanlışım varsa bağışlayın;
Fakat ekran kartı istediği kadar tam yük altında olsun, bu işlemcinin darboğaz yapmayacağı anlamına gelmez diye biliyorum. Tam yük altında bile işlemciden daha performanslı çalışıyor olabilir.

Yanlışım varsa bağışlayın;
Fakat ekran kartı istediği kadar tam yük altında olsun, bu işlemcinin darboğaz yapmayacağı anlamına gelmez diye biliyorum. Tam yük altında bile işlemciden daha performanslı çalışıyor olabilir.
Ekran kartı %100 yük altında çalışıyorsa işlemci yönünden darboğaz olmuyor. Elbette bu işlemci rekabetçi oyunlarda darboğaz yapacak fakat fotoğraflardaki oyunlarda darboğaz yok.
arkadaşlar acaba psu'dan olabilirmi ? yeterli gerçi ama (zalman zm600le) veya anakart ?
Dediklerimi yaparsanız anlayacağız PSU veya farklı bir şey olabilir mi diye.

Ekran kartı %100 yük altında çalışıyorsa işlemci yönünden darboğaz olmuyor. Elbette bu işlemci rekabetçi oyunlarda darboğaz yapacak fakat fotoğraflardaki oyunlarda darboğaz yok.

birazdan cinebench çoklu çekirdek ısı değerlerini atacağım

Genel olarak Hikayesel oyunlar tercih ediyorum rekabetçi fazla tercihim değil

birazdan cinebench çoklu çekirdek ısı değerlerini atacağım
Cinebench testinin sonucunu ve HWmonitor ile gözlemlediğiniz voltaj, ısı, hız değerlerini de atın.
Sonrasında ise hem işlemciyi hem ekran kartını yük altına sokun.

İşlemci neden olduğunu anlamadığım için (AMD kullanıcısı değilim) sıcaklıklar yüksek olmasa bile hız düşürme yapıyor. Oyunlarda da bunu yapıyorsa takılmalar-anlık donmalar-fps düşüşleri yaşanır. Bunun önüne geçmek için ayarlar yapıldığını, voltaj düşürüldüğünü hatırlıyorum fakat biraz daha araştırma yapmam lazım.
İşlemci neden olduğunu anlamadığım için (AMD kullanıcısı değilim) sıcaklıklar yüksek olmasa bile hız düşürme yapıyor. Oyunlarda da bunu yapıyorsa takılmalar-anlık donmalar-fps düşüşleri yaşanır. Bunun önüne geçmek için ayarlar yapıldığını, voltaj düşürüldüğünü hatırlıyorum fakat biraz daha araştırma yapmam lazım.
Sebeplerinden birisi PSU'da olabilir. Ekran kartı ile işlemciyi aynı anda yük altına sokun o zaman daha iyi belli olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı