RTX 3060 Ti R5 3600X sistem oyunlarda düşük FPS ve takılma oluyor

Merdoski

Decapat
Daha fazla  
RAM
Hyperx Fury 3200 mhz 2x8 cl16 ram
SSD veya HDD modeli
samsung evo 860 1tb
Ekran kartı
Gigabyte gaming oc rtx 3060ti
Anakart
Ga-ab350m gaming 3
İşlemci
R5 3600x
Hepinize iyi forumlar...

Arkadaşlar bir hafta önce 3060 Ti alıp sistemi güncelledim, araştırmalarım doğrultusunda işlemcimin yettiğini gördüm fakat düşük FPS anlık drop ve RTX açınca FPS düşüşleri takılma gibi sorunlar oluyor.

Bunlarda oyun içi SS'ler / oyunlar Ultra DLSS ve RTX açık şekildedir.

Sistem özelliklerim.

Gigabyte Gaming OC 3060 Ti.

Ryzen 5 3600X.

2x8 3200MHz CL16 HyperX Fury RAM.

GA-AB350M Gaming anakart.

Zalman ZM600le PSU.

Cooler Master MB520 kasa.

Cooler Master Masterliquid ML240l V2 soğutucu.

Monitörüm 1080p mecburen 1080p oyun oynuyorum, böyle giderse anakartı B550 işlemciyi de Ryzen 7 5800X ile güncellemeyi düşünüyorum fikriniz nedir?

Dosya Ekleri

• n 2.png
    n 2.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 146
  • n 3.png
    n 3.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 130
  • n1.jpg
    n1.jpg
    379,5 KB · Görüntüleme: 126
O yapacağınız en son işlem olsun. Önce deneyebildiğimiz kadar çözüm deneyelim.

Cyberpunk benchmark'da son anlara doğru işlemci kullanımı çok artıyor. Onu da deneyebilir darboğaz var mı diye.

Fakat benim çözmeye çalıştığım şey darboğaz değil takılmalar, donmalar. Çünkü darboğaz olsa bile her darboğazda takılma ve donma olmaz.

Hem ekran kartını hem işlemciyi yük altına sokup denediniz mi ? 2 dakika tutsanız yeterli şimdilik.
ekran kartıyla işlemciyi aynı anda yük altına sokmayı beceremedim :/

Darboğazda anlık GPU kullanımı düştüğü için %1 değerler aşırı düşer o da takılma olarak geri döner. Benchmarkta çok anlaşılmıyor o durum en iyisi oyun içi belli noktalarda kalabalığı arttırarak denemek.
Dediğinizde haklısınız fakat burada işlemci aşırı yük altına girmiyor. Sadece ekran kartını tam besleyemiyor. Video olmadan tam emin olamayız.

O yapacağınız en son işlem olsun. Önce deneyebildiğimiz kadar çözüm deneyelim.

Cyberpunk benchmark'da son anlara doğru işlemci kullanımı çok artıyor. Onu da deneyebilir darboğaz var mı diye.

Fakat benim çözmeye çalıştığım şey darboğaz değil takılmalar, donmalar. Çünkü darboğaz olsa bile her darboğazda takılma ve donma olmaz.

Hem ekran kartını hem işlemciyi yük altına sokup denediniz mi ? 2 dakika tutsanız yeterli şimdilik.
Ryzen master indirdim şimdi ayarlardan auto oc a çekip oyun testlerini bir daha denesem mi ?

Ryzen master indirdim şimdi ayarlardan auto oc a çekip oyun testlerini bir daha denesem mi ?
1648073849066.png

İkisini birden test etmek için önce soldan 1080p'yi seçip Custom Preset'e tıklayın ve ekran kartına yük bindirmeye başlayın. Sonra Cpu Burner'a tıklayıp 11 threads yazın ve Start tuşuna basın. Hem işlemciye hem ekran kartına yük binecektir bende olduğu gibi.
Biraz çalışmaya devam etsin bakalım hız değerlerinde bir sıkıntı var mı.
Ayrıca chipset'i indirmiş miydiniz?

@Jonathan North Hocam CP2077'de işlemcinin yoğunlaştığı noktaları iyi biliyorsun arkadaşa tarif etsen de o noktalardan video kayıt atsa bizde durumu daha iyi anlamış oluruz. Bana darboğaz gibi geldi çünkü
Arkadaşın attığı görsellerin hiçbirinde anormallik göremedim, darboğaza bağlı da takılma durumu hele ki 3600 gibi bir işlemcide söz konusu dahi olmaz zaten. Cyberpunk 2077'de de az bir arabayla veya yaya fark etmez Little China bölgesindeki kalabalığın göbeğinde bir turlasın dediğin gibi darboğazın kralını 1080p'de iliklerine kadar görecektir ama normal şartlarda oynamaya engel teşkil edecek kadar da anormal bir kasma veya donma gibi bir durum olmaması lazım normalde, dezavantajları yüksek tazeleme hızlarında düşük %1 Low FPS'lerde akıcı olmayan ve bir o kadar da ortalama ve maksimum FPS değerlerinin olması gerekenden biraz daha düşük seyretmesine bağlı olarak tatminsizlik duygusu olur, aslında Afterburner kapatılıp doğrudan sıkıntısız oyunu da oynatır da bu sistem, sanki başka bir sıkıntı varmış gibi geldi bana daha çok özellikle de takılıyor dediği için.

Arkadaşlar az önce "ryzen master" dan Default ayarını auto oc ayarına çektim ve akıcı oldu oyunlar nasıl olduysa artık :D işlemci sıcaklığı cold war'da max 64 gördü

Dosya Ekleri

• 20220324001207_1.jpg
    20220324001207_1.jpg
    211,9 KB · Görüntüleme: 139
  • y11.jpg
    y11.jpg
    361,6 KB · Görüntüleme: 141
Arkadaşın attığı görsellerin hiçbirinde anormallik göremedim, darboğaza bağlı da takılma durumu hele ki 3600 gibi bir işlemcide söz konusu dahi olmaz zaten. Cyberpunk 2077'de de az bir arabayla veya yaya fark etmez Little China bölgesindeki kalabalığın göbeğinde bir turlasın dediğin gibi darboğazın kralını 1080p'de iliklerine kadar görecektir ama normal şartlarda oynamaya engel teşkil edecek kadar da anormal bir kasma veya donma gibi bir durum olmaması lazım normalde, dezavantajları yüksek tazeleme hızlarında düşük %1 Low FPS'lerde akıcı olmayan ve bir o kadar da ortalama ve maksimum FPS değerlerinin olması gerekenden biraz daha düşük seyretmesine bağlı olarak tatminsizlik duygusu olur, aslında Afterburner kapatılıp doğrudan sıkıntısız oyunu da oynatır da bu sistem, sanki başka bir sıkıntı varmış gibi geldi bana daha çok özellikle de takılıyor dediği için.
Bu durumda tahminim auto oc ile hızlar stabil bir hal aldığı için %1'ler daha iyi bir hal almış oldu. Bu yüzden daha akıcı geliyor. Siz ne dersiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı