RTX 3060 Ti sistem kapanıyor

smtylmz_who

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
Rtx 3060 ti
Anakart
Asrock b450m hdv
İşlemci
r5 5600
Herkese iyi sosyaller,

Ryzen 5 5600.
Gigabyte RTX 3060 Ti (3 fanlı olan)
ASRock A450M HDV.
HyperX 2400 MHz 2x8 RAM.
MSI MAG 650 watt PSU.
Aerocool Aero One Zero kasa.

Sistemim böyle. Bunu 2K 31.5 ınch ekran ile kullanıyorum lakin bir "shutdown" problemim var. Daha önce 500 watt PSU ile RTX 3060 kullanıyordum sonrasında 3060 Ti'ye geçtim PSU'yu da MSI MAG 650 watt yaptım daha 4-5 ay önce.

Lakin sistemim bazı oyunlarda birden komple kapanıyor.%80 oyunda kapanmıyorsa ağır olan %20 oyunda kapanıyor. Spider-Man açıyorum Ultra hiçbir sıkıntı yok RTX açıyorum 30 saniye geçmeden pat diye bilgisayar kapanıyor. Bugün RE4 remake demosunu indirdim daha menüde 30 saniye geçmeden bilgisayar çat kapandı. Denemediğim yol kalmadı, format attım, driver kaldırıp kaldırıp başkasını kurdum, kasayı tekrar tekrar söküp taktım bileşenleri iyice inceledim...internette aylar harcadım çözüm yolu bulamadım. Acaba sorun PSU mu dedim oyunları teker teker inceledim RDR2'de işlemcim 80 derece ekran kartı 65-70 arası sabit 230 watt kadar çekiyor hiçbir kapanma olmuyor aynı değerleri Spider-Man'ya da RE4'te görüyorum pat diye kapanıyor. İşlemci 60 yanlış hatırlamıyorsam ekran kartım 220-240 arası çekiyor dediğim gibi diğer oyunlarda sorun yaşamıyorum belirli ağır oyunlarda oluyor mesela Metro Exodus'da 2K her şey açık hiçbir kapanma problemi olmuyor...

Durumdan artık çok bunaldım, PSU mu yetmiyor dedim underwolt yapıp MSI Afterburner'dan güç sınırını %70 yaptım 140 watt mı ne çekiyor ama yok yine tak diye kapanıyor. Ee işlemciyle ekran kartını bu dediğim halde toplasan zaten 200 watt ancak yetiyor o yüzden PSU'yu kendimce eledim ki ya kart ya da PSU kaynaklı diyordum... Durumdan çok sıkıldığım için RX 6800'e geçmeyi düşünüyorum. Sorunum hakkında yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…