RTX 3060 Ti sistem kendi kendine restart atıyor

BannedForLive

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7600X, Asus Dual RTX 3060 Tİ, XPG Lancer 32 GB RAM, Asus Rog Strix B650-A Gaming Wifi Anakart, Arctic Liquid Freezer III 360mm Sıvı Soğutucu
RAM
XPG Lancer 32 GB (2X16) 5600MHz CL36 Ram
SSD veya HDD modeli
Adata Legend 750 1TB Okuma (3500MB) Yazma (3000MB)
Ekran kartı
Asus Dual RTX 3060 Ti GDDR6X 8 GB
Anakart
Asus Rog Strix B650-A Gaming WiFi
İşlemci
Ryzen 5 7600X & Sıvı Soğutma Zalman Alpha24 240MM
Merhaba. Direkt konuya gireceğim. 2 ay önce vatandan PC topladım ilk önce ekran kartında coil whine sorunu çıktı değişim yapılmadı normal dediler. Servisten geri gönderdiler. Neyse dedim bir şey olmaz dedim son birkaç haftadır bilgisayar oyun oynarken ya da Google'da takılırken hatta masaüstünde boştayken bile kendine birden restart atıyor ancak herhangi bir hata vermiyor birden görüntü gidiyor ama kasa ışıkları yanmaya devam ediyor daha sonra tekrar açılıyor, hiçbir şey olmamış gibi. Bu tamamen rastgele bir zamanda oluyor bazen PC açıldıktan 10 dakika sonra bazen oyundayken 1-2 saatlik kullanımda bazense 3-5 saatlik kullanımda.
Ekran kartı için servise gönderdiğimde PSU arızalı deyip PSU değişimi yaptılar diğer tüm sistem parçalarını test ettiklerini RAM'lerde ekran kartında veya işlemcide bir sıkıntı olmadığını söylediler. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıldıktan 10dk veya 5 saat sonra atıyorsa ısınma sorunu yoktur diye düşünüyorum.

Olay görüntüleyicisi > Windows günlükleri> sistem.

Hatayı aldığınız saatlerin fotoğrafını atar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
bende coil whine yaşıyorum malesef değişime tabi tutmuyorlar yaptıgınız overclock ayarları varsa geri çekin sistem güvenli başlatmayı kapatın yonga seti güncellemesi yapın büyük ihtimal bunlardan kaynaklı olabilir güncel bir sisteminiz var

Açıldıktan 10dk veya 5 saat sonra atıyorsa ısınma sorunu yoktur diye düşünüyorum.

Olay görüntüleyicisi > Windows günlükleri> sistem.

Hatayı aldığınız saatlerin fotoğrafını atar mısınız?

Hata kodu Kernel Power 41 (63) PC kapandığında bu hatayı veriyor. herhangi bir ısınma söz konusu değil işlemci oyunda 65 dereceyi ekran kartıda 72 dereceyi geçmiyor.
Screenshot_1.png

Bellekleri test edin.

Bellekler test edildi donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum servisten yeni geldi PSU arızalıydı değişim yapıldı.

Bende coil whine yaşıyorum maalesef değişime tabii tutmuyorlar yaptıgınız overclock ayarları varsa geri çekin sistem güvenli başlatmayı kapatın yonga seti güncellemesi yapın büyük ihtimal bunlardan kaynaklı olabilir güncel bir sisteminiz var.

Coilwhine bende de var maalesef dediğin gibi değişim yapmıyorlar herhangi bir overclock yapmadım işlemci oyunlarda 74 dereceleri görüyordu 3-4 saatlik kullanımda undervolt yaptım ASUS'un kendi sağlamış olduğu thermal limit 70 derece ayarını açtım gerekli voltaj değerlerini ASUS anakartım sağlıyor sıcaklık 70'i geçmiyor CPU undervolttan yapıcağınıda sanmıyorum.

Son düzenleme:
Hata kodu Kernel Power 41 (63) PC kapandığında bu hatayı veriyorEki Görüntüle 1844183

%90 PSU kaynaklı oluyor. Ekran kartı ihtimalide var. PSU yeni değişmiş. 30DK Power testi yapın.

"OCCT 6.2.0 Download" OCCT
Power kısmına gelin. Başlatın. 30DK bekleyin. Sistem kapanacak mı? Diye.

Yazılımsal ise:
BIOS'u sıfırla.
Son BIOS sürümünü kur.
DDU ile sürücüleri sil. Tekrar kur.
Temiz kurulum yap.

Bunları yapın sorun çözülmez ise tekrar yazın.

%90 PSU kaynaklı oluyor. Ekran kartı ihtimalide var. PSU yeni değişmiş. 30dk Power testi yapın.

"OCCT 6.2.0 download" OCCT
Power kısmına gelin. Başlatın. 30dk bekleyin. Sistem kapanacak mı? Diye.

Yazılımsal ise:
BIOS'u sıfırla.
Son BIOS sürümünü kur.
DDU ile sürücüleri sil. Tekrar kur.
Temiz kurulum yap.

Bunları yapın sorun çözülmez ise tekrar yazın.

BIOS'um güncel şu an OCCT indiriyorum tekrar bilgilendiririm.

BIOS'u sıfırlayın. Fabrika ayarlarında kalsın. Her ihtimale karşı.

RAM'ler için EXPO profilini de mi açmayayım.

BIOS'u sıfırlayın. Fabrika ayarlarında kalsın. Her ihtimale karşı.

Yarım saatlik Power testinde bir sorun olmadı sıcaklık ve voltaj değerlerini de göstereyim.

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png

GPU 12 Volt'luk pin girişlerinde yük altında Volt değerleri 11.469 Volta kadar düşüyor. Ekran kartım %100 kullanımda 82.94 dereceleri gördü ASUS Dual RTX 3060 Ti için normal mi? Ve anakart +12Volt girişlerinde yük altında 11.59V'a kadar geriliyor ama sistem kapanmadı dediğim gibi tamamen rastgele herhangi bir anda kapanıyor geri açılıyor tüm parçaların ışıkları yanmaya ve çalışmaya devam ediyor gibi nasıl çözerim?

Ekran kartı sürücüsünüde silip tekrar kurdum.

Son düzenleme:
83 derece çok kötü değil. OCCT sırasında kapanmadıysa güç sorunu olmaması gerekir.

XMP açmayın kapalı kullanın. Power testinde sorun olmadı ise,
Farklı bir ekran kartı ile deneme şansınız var mı?
*BIOS'u kesin sıfırlayın.*

1)Hızlı başlatmayı kapatın. BIOS ile de kapatın.
2)Driver güncelleyin veya silip kurun.
3)Aygıt Yöneticisi kısmından ses, video, oyun ondan sonra "Realtek" cihazını kaldırın.
4)Temiz kurulum yapın.
5)Kasanızın kablolarını kontrol edin. Takıp çıkarın. Kabloların yerini değiştirin.(PSU ile monitör mesela)
6)Kasanızı baştan sona temizleyin.
7)RAMIeri takıp çıkarın. Veya tek tek deneyin.
8)Disk onarım/denetleme komutları var onları kullanın ve deneyin.
9)OC veya UV var ise kaldırın.
10)BIOS fabrika ayarlarına çevirin ve en güncel sürümü indirin.

Sorunu yazdığım şeylerden biri çözmesi lazım. Daha olasılık kalmadı resmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı