RTX 3060 Ti sistem kendi kendine restart atıyor

BannedForLive

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7600X, Asus Dual RTX 3060 Tİ, XPG Lancer 32 GB RAM, Asus Rog Strix B650-A Gaming Wifi Anakart, Arctic Liquid Freezer III 360mm Sıvı Soğutucu
RAM
XPG Lancer 32 GB (2X16) 5600MHz CL36 Ram
SSD veya HDD modeli
Adata Legend 750 1TB Okuma (3500MB) Yazma (3000MB)
Ekran kartı
Asus Dual RTX 3060 Ti GDDR6X 8 GB
Anakart
Asus Rog Strix B650-A Gaming WiFi
İşlemci
Ryzen 5 7600X & Sıvı Soğutma Zalman Alpha24 240MM
Merhaba. Direkt konuya gireceğim. 2 ay önce vatandan PC topladım ilk önce ekran kartında coil whine sorunu çıktı değişim yapılmadı normal dediler. Servisten geri gönderdiler. Neyse dedim bir şey olmaz dedim son birkaç haftadır bilgisayar oyun oynarken ya da Google'da takılırken hatta masaüstünde boştayken bile kendine birden restart atıyor ancak herhangi bir hata vermiyor birden görüntü gidiyor ama kasa ışıkları yanmaya devam ediyor daha sonra tekrar açılıyor, hiçbir şey olmamış gibi. Bu tamamen rastgele bir zamanda oluyor bazen PC açıldıktan 10 dakika sonra bazen oyundayken 1-2 saatlik kullanımda bazense 3-5 saatlik kullanımda.
Ekran kartı için servise gönderdiğimde PSU arızalı deyip PSU değişimi yaptılar diğer tüm sistem parçalarını test ettiklerini RAM'lerde ekran kartında veya işlemcide bir sıkıntı olmadığını söylediler. Bu sorunu nasıl çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
83 derece çok kötü değil. OCCT sırasında kapanmadıysa güç sorunu olmaması gerekir.

XMP açmayın kapalı kullanın. Power testinde sorun olmadı ise,
Farklı bir ekran kartı ile deneme şansınız var mı?
*Bıos'u kesin sıfırlayın.*

1)hızlı başlatmayı kapatın. BIOS ile de kapatın.
2)driver güncelleyin veya silip kurun.
3)Aygıt Yöneticisi kısmından ses, video, oyun ondan sonra "Realtek" cihazını kaldırın.
4)temiz kurulum yapın.
5)kasanızın kablolarını kontrol edin. Takıp çıkarın. Kabloların yerini değiştirin.(PSU ile monitör mesela)
6)kasanızı baştan sona temizleyin.
7)ramıeri takıp çıkarın. Veya tek tek deneyin.
8)disk onarım/denetleme komutları var onları kullanın ve deneyin.
9)OC veya UV var ise kaldırın.
10)BIOS fabrika ayarlarına çevirin ve en güncel sürümü indirin.

Sorunu yazdığım şeylerden biri çözmesi lazım. Daha olasılık kalmadı resmen.

Maalesef başka ekran kartı ile deneyemem bu topladığım ilk PC daha önce laptop kullanıyordum onu da sattım. Sürücüleri güncelledim şimdi Realtek cihazı nedir ve ne için kaldırmalıyız acaba?

Screenshot_1.png

Restart şeklini net açıklar mısınız,

Görüntü gidip gerimi geliyor?
Kasa reset tuşuna basar gibi yeniden mı başlıyor?
Görüntü gidiyor, sistem komple kapanıp, tekrar mı açılıyor?

Ayrıca bu 11.5v a düşen PSU modeli nedir?

Restart şekli sana şu şekilde açıklayayım mesela valoranttayım oynuyorum birden monitörde görüntü gidiyor DisplayPort algılanamadı diyor, PC çalışmaya devam ediyor ve PC sıfırdan açılıyor. PSU maalesef kasanın kendi PSU'su hazır sistem aldığım için kasa modelim Xigmatek Elite One mesh PSU 650W.

Ses sürücüsü. Bazı durumlarda reset atma sebebi olabiliyor. Bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum. Ama deneyin.

Kaldırdım ses sürücüsünüde.

Ses sürücüsü. Bazı durumlarda reset atma sebebi olabiliyor. Bir şeyi değiştireceğini sanmıyorum. Ama deneyin.

Bir de aygıt yöneticisinde 3 tane bilinmeyen aygıt yazıyor onların ne olduğunu nasıl anlayacağım?

Screenshot_2.png

Bu kasayı ekran kartı takılıyken bir yerden bir yere taşıma yaptınız mı?

Taşıma yaptınız mı derken daha önce servise gönderdim mavi ekran veriyordu PSU değişti gittim servisten geri aldım araba ile eve taşıdım.

Taşıma yaptınız mı derken daha önce servise gönderdim mavi ekran veriyordu PSU değişti gittim servisten geri aldım araba ile eve taşıdım.

Bu esnada ekran kartı takılı mıydı? Söküp mü taşıdınız?

Taşımada Anakart slotu zarar görebiliyor, o yüzden soruyorum.

Son düzenleme:
Bu esnada ekran kartı takılı mıydı? Söküp mü taşıdınız?

Taşımada anakart slotu zarar görebiliyor, o yüzden soruyorum.

Tüm parçalar takılıydı ekran kartıda dahil şekilde teslim aldım ve araba ile evime götürdüm odama taşıdım. Ama slotun zarar gördüğünü sanmıyorum çünkü ekran kartının öbür ucu vida ile kasaya takılı şekilde herhangi bir şekilde oynamıyor yani ve bende dikkatli şekilde yerleştirdim taşıdım.

Tüm parçalar takılıydı ekran kartıda dahil şekilde teslim aldım ve araba ile evime götürdüm odama taşıdım. Ama slotun zarar gördüğünü sanmıyorum çünkü ekran kartının öbür ucu vida ile kasaya takılı şekilde herhangi bir şekilde oynamıyor yani ve bende dikkatli şekilde yerleştirdim taşıdım.

Siz yine de, sistem boşta, çalışırken, ekran kartını yukarı aşağı hafif oynatın, sorun olacak mı bakın.

Siz yine de, sistem boşta, çalışırken, ekran kartını yukarı aşağı hafif oynatın, sorun olacak mı bakın.

Kasanın tozunu alacağım elektrikli süpürge ile o sırada denerim elektrikli süpürge ile toz almam sıkıntı yaratır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı