RTX 3060 Ti sistem yük altında kapanıyor

zemarkhosx

Femtopat
Daha fazla  
  • Anakart: ASUS Prime B550M-K
  • CPU: AMD Ryzen 5 5600X.
  • GPU: Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC 8 GB.
  • RAM: 16 GB.
  • PSU: High Power EP-650dd 650W.

Ek olarak M.2 SSD, normal SSD ve HDD var.

OCCT ile Power testi yaptığımda sistem kapanıyor. Ayrıca oyun oynarken bir süre sonra otomatik kapanıyor. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'ya yük biner sadece. Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı artmaz. O zaman Power testinin bir anlamı kalmaz ve sorunu saptayamazdık.

Sadece PSU'ya yük biner ve işlemci ile ekran kartı ısınmaz yani öyle mi :) Tamam anladım ben sizi. Size bu kafayla kolay gelsin böyle devam edin :)

Sadece PSU'ya yük biner ve işlemci ile ekran kartı ısınmaz yani öyle mi :) tamam anladım ben sizi. Size bu kafayla kolay gelsin böyle devam edin :)

Adı üstünde. Power testi. Ekran kartı sorun saptanmasını Power testi ile yapamazsın. FurMark testi ile yaparsın.

Adı üstünde. Power testi. Ekran kartı sorun saptanmasını Power testi ile yapamazsın. FurMark testi ile yaparsın.
Ekran kartı ısınınca kendini kapatmaz zaten. 90 derecede kendini sınırlar. Voltaj düşürür.

Ekran kartı ısınınca kendini kapatmaz zaten. 90 derecede kendini sınırlar. Voltaj düşürür.

Zaten kendini kapatan ekran kartı değil işlemci muhtemelen ama neyse. Dediğim gibi bu yorumlardan sonra benim yazacak bir şeyim kalmadı. Konu sahibi sorunu çözerse yazar ve anlarız ne olduğunu :)

Zaten kendini kapatan ekran kartı değil işlemci muhtemelen ama neyse. Dediğim gibi bu yorumlardan sonra benim yazacak bir şeyim kalmadı. Konu sahibi sorunu çözerse yazar ve anlarız ne olduğunu :)
Kendi attığın rehberi bile okumamışsın. OCCT testinin amacı ekran kartını yüke bindirerek güç kaynağınızın ekran kartını besleyip besleyemediğini görmek yazıyor orda. İşlemci de zaten kendini kolay kolay kapatmaz. Benim işlemcim 100 derecede bile kendini kapatmadı. İşlemcinin kendini kapatması için Fansız falan çalıştırman lazım.

Sorun genellikle PSU'dan anladığım kadarıyla ama PSU da yeni aldım ekran kartı ile beraber. O yüzden eskidi vs gibi bir şey olamaz diye düşünüyorum aldığım marka kötü mü? Kalitesiz değil demişsiniz ama. Çoklu priz falan da etkiler mi? 5'li priz var monitor kasa modem ve bir 5'li priz daha ona bağlı 2. 5'li prizde de laptop monitor ve şarj aletleri falan bağlı yüksek güç çekme sırasında yetersiz geliyor olabilir mi? Ama sigorta falan atmıyor veya diğer cihazlarda bir sıkıntı olmuyor. Şimdi de HWiNFO açıp bir OCCT daha yapacağım bakalım ne olacak

HWiNFO açıp izleyecek vakit olmuyor 2-3 saniyede kapanıyor zaten ısınmaya bile vakit yok diyeyim :d sorun kesin PSU mu o zaman yeni PSU alacağız gibi

Son bi güncelleme yapmak istiyorum Sadece CPU testi ile de kapanıyor sorun ısı olabilir mi?

CPU Fanı Aero Cool core plus

Sorun ısıyla alakalı sanırım FurMark da GPU testi ile sorun olmuyor tek başına. CPU burner ile kapanıyor. PSU'da da sorun yok diye anlıyorum buradan çünkü GPU daha fazla çeker CPU'dan kapansa GPU testinde kapanırdı

CPU Fanı Aero Cool Core Plus 120mm 1800RPM önceden RX570 varken kapanma sorunu yaşatmıyordu ama şimdi de yetersiz gelmesi normal gelmiyor ekran kartı taktım diye ama yorumunuzu merak ediyorum

@573664
@517298

Son düzenleme:
Sorun genellikle PSU'dan anladığım kadarıyla ama PSU da yeni aldım ekran kartı ile beraber. O yüzden eskidi vs gibi bir şey olamaz diye düşünüyorum aldığım marka kötü mü? Kalitesiz değil demişsiniz ama. Çoklu priz falan da etkiler mi? 5'li priz var monitor kasa modem ve bir 5'li priz daha ona bağlı 2. 5'li prizde de laptop monitor ve şarj aletleri falan bağlı yüksek güç çekme sırasında yetersiz geliyor olabilir mi? Ama sigorta falan atmıyor veya diğer cihazlarda bir sıkıntı olmuyor. Şimdi de HWiNFO açıp bir OCCT daha yapacağım bakalım ne olacak

HWiNFO açıp izleyecek vakit olmuyor 2-3 saniyede kapanıyor zaten ısınmaya bile vakit yok diyeyim :d sorun kesin PSU mu o zaman yeni PSU alacağız gibi

Son bir güncelleme yapmak istiyorum Sadece CPU testi ile de kapanıyor sorun ısı olabilir mi?

CPU Fanı Aero Cool Core Plus

Sorun ısıyla alakalı sanırım FurMark da GPU testi ile sorun olmuyor tek başına. CPU burner ile kapanıyor. PSU'da da sorun yok diye anlıyorum buradan çünkü GPU daha fazla çeker CPU'dan kapansa GPU testinde kapanırdı

CPU Fanı Aero Cool Core Plus 120mm 1800RPM önceden RX570 varken kapanma sorunu yaşatmıyordu ama şimdi de yetersiz gelmesi normal gelmiyor ekran kartı taktım diye ama yorumunuzu merak ediyorum

@573664
@517298

Yiğit versin cevabı o kesin konuşmayı sever. Bakalım şimdi de kesin PSU diyebilecek mi? Ben baştan diyeceğimi dedim ve başka diyecek bir şeyim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı