Çözüldü RTX 3060 Ti sistemde ekran aniden karararıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Steam Deck

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce açılmış tüm konulara baktım fakat sorunu çözemedim.

Bilgisayarımın ekranı aniden ekran kararıyor ve fanların son hızda çalışmaya başlıyor. Bu esnada açık olan program çalışmaya devam ediyor hatta ne açıksa onun sesi geliyor fakat bilgisayarı güç tuşundan zorla kapatıp açmadıkça hiçbir türlü görüntü alamıyorum.

Bu sorun bilgisayar yük altında değilken de oluyor. Bilgisayarın soğutma sistemi iyi, işlemci ve ekran kartı sıcaklığı normal seviyede. İki farklı monitörde de aynı sorun oldu, yani monitörde sorun yok. BIOS dahil tüm yazılımlar güncel. Arka planda çalışan riva tuner vs hiçbir şey yok.

Sizce sorun hangi parçadan kaynaklı olabilir, ona göre o o parçayı servise yollayacağım. Ben ekran kartından şüpheleniyorum ama bu sorun anakart, işlemci, PSU'ya da RAM kaynaklı olabilir mi?

• Ekran kartı: RTX 3060 Ti.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X.
  • Anakart: B450M S2H.
  • PSU: Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120mm fanlı PSU.
  • RAM: 2X G.Skill 8 GB DDR4 3200MHz.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu sorunu çözebildiniz mi aynı hata bende de var

Merhaba, evet sorunu çözdüm şu an sıkıntısız kullanıyorum. 2 tane daha 8'lik RAM aldigim icin anakart kucuk geliyordu yeni anakart aldım ve RTX 5000 serisi cikacagi zaman belki onlardan alirim diye PSU'yu da yeniledim. Sorunun kaynagi neydi bilmiyorum ama şu an sıkıntısız calisiyor. İfix'te hatali montaj kaynaklı olduğu yazıyordu belki ondandir
Bu sorunu çözebildiniz mi aynı hata bende de var

Merhaba, evet sorunu çözdüm şu an sıkıntısız kullanıyorum. 2 tane daha 8'lik RAM aldigim icin anakart kucuk geliyordu yeni anakart aldım ve RTX 5000 serisi cikacagi zaman belki onlardan alirim diye PSU'yu da yeniledim. Sorunun kaynagi neydi bilmiyorum ama şu an sıkıntısız calisiyor. İfix'te hatali montaj kaynaklı olduğu yazıyordu belki ondandir

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı