- RAM
- Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16
- Ekran kartı
- Gigabyte Geforce RTX 3060TI Eagle OC D6X
- Anakart
- ASUS Prime B450M-K
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600
Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce ekran kartı ve işlemci değiştirdim. Daha önce AMD stok fan kullanıyordum, onun yerine ID-Cooling SE-214-XT taktım.
Sorunuma geleyim. Öncelikle FurMark ve OCCT üzerinden testler yaptığımda CPU yük altında maksimum 67 dereceyi görüyordu. FurMark'ta ise ekran kartım maksimum 70 dereceyi görmüştü. Ancak daha sonra bir de oyun(GTAV) içerisinde değerlerime baktım, lâkin hem ekran kartım hem de işlemcimin sıcaklık değerleri 80 üstüne çıktı. İşlemcim 81 dereceyi görürken, ekran kartım 83 dereceyi gördü.
Kasa olarak şunu kullanıyorum:
www.teknobiyotik.com
Bu sıcaklıklar bana normal gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Sorunuma geleyim. Öncelikle FurMark ve OCCT üzerinden testler yaptığımda CPU yük altında maksimum 67 dereceyi görüyordu. FurMark'ta ise ekran kartım maksimum 70 dereceyi görmüştü. Ancak daha sonra bir de oyun(GTAV) içerisinde değerlerime baktım, lâkin hem ekran kartım hem de işlemcimin sıcaklık değerleri 80 üstüne çıktı. İşlemcim 81 dereceyi görürken, ekran kartım 83 dereceyi gördü.
Kasa olarak şunu kullanıyorum:

Dark Guardian 4x12cm FRGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGUARDIAN) | Teknobiyotik
Dark GUARDIAN, 4x12CM Fixed RGB LED Fan, Full Mesh Ön Panel, T-Glass Süper ATX Oyuncu Kasası ! Ezber Bozan Tasarımı, 4mm T-Glass Cam Yan Paneli, Ultra Geniş İç Hacimli Yapısı ile Oyuncuların Yeni Tercihi Ezber Bozan Tasarım ; Dark GUARDIAN ! Kaliteyi bilen kullanıcıların yeni...

Bu sıcaklıklar bana normal gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?