Çözüldü RTX 3080 Ti ekran kartı yükte 83 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 2 gün önce Zotac RTX 3080 Ti aldım, adamın evinde denediğimizde hatırladığım kadarı ile 340 350 watt çekiyordu ve FPS değerleride FurMark'ta benim aldığım FPS değerleri ile aynı. Onun bilgisayarında 75 76 derecelerde çalışıyordu.
Kendi evime geldim ve 2 3 dakikada 83 derecelere çıkıyor. Bunun sorunu kasamın hava akışı mı (kasam MSI MAG Force 320r 4 stok fan) yoksa kartta bir sorun mu var FurMark testini vesaire yaptık her şeyini yaptık. Bizim eve geldik ve böyle sıcak çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@the.OA @Oikkesh @silverkiller_17
Hepinizin fikirlerini merak ediyorum hocam :)
Ne dersiniz sizce undervolt mu yoksa kasamın içerisine adamakıllı soğuk hava üflememe sonucu camıda üstüne kapadığımdan sıcak havanın içeride kalması mı?
Hepinizin fikirleri benim için çok değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Video: WhatsApp Video 2024-12-27 saat 23.52.50_8623937d.mp4

Sıcak hava içeride kalıyor hocam. Eğer undervolt olsaydı performans illaki fark ederdi.
Ne dersiniz sizce undervolt mu yoksa kasamın içerisine adamakıllı soğuk hava üflememe sonucu camıda üstüne kapadığımdan sıcak havanın içeride kalması mı?

Sıcak hava içeride kalıyor hocam. Eğer undervolt olsaydı performans illaki fark ederdi.

Çözüm

Arkadaşın dediği gibi undervolt olsaydı performansta anlaşılırdı hocam. Siz fan ekleyin zaten demişsiniz soğukluk hissedemiyorum diye, sanırım egzoz yetersizliğinin yanı sıra soğuk hava da yollanamıyor. Fan alınca çözülür umarım sorununuz, hayırlı olsun kart da fanlar da şimdiden.

Arkadaşın dediği gibi undervolt olsaydı performansta anlaşılırdı hocam. Siz fan ekleyin zaten demişsiniz soğukluk hissedemiyorum diye, sanırım egzoz yetersizliğinin yanı sıra soğuk hava da yollanamıyor. Fan alınca çözülür umarım sorununuz, hayırlı olsun kart da fanlar da şimdiden.

Çok teşekkür ederim hocam benim için büyük moral kaynağı oldunuz. Farklı bir forumda (x) sorduğumda herkes undervolt yapılmıştır. Normal değerler 75'ken sen 83 alıyor isen adam wattan kısıp seni dolandırmıştır vesaire diyorlardı.
Verdiğim paraya üzülmüştüm, sayenizde sorunun ekran kartında olmadığını fark ettim :)

DURUM GÜNCELLEMESİ: kasama 3 adet Airblazer 120R satın aldım. ve yukarıdaki radyatör yerine taktım. yaklaşık 5 dakikalık 2k furmark testinde ekran kartım 73 dereceyi gördü ve ardından 70 de sabit kaldı.

kısacası, kartta sorun yok sadece kasamın hava akışı kötüymüş :) herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı