Çözüldü RTX 3080 Ti ekran kartı yükte 83 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, 2 gün önce Zotac RTX 3080 Ti aldım, adamın evinde denediğimizde hatırladığım kadarı ile 340 350 watt çekiyordu ve FPS değerleride FurMark'ta benim aldığım FPS değerleri ile aynı. Onun bilgisayarında 75 76 derecelerde çalışıyordu.
Kendi evime geldim ve 2 3 dakikada 83 derecelere çıkıyor. Bunun sorunu kasamın hava akışı mı (kasam MSI MAG Force 320r 4 stok fan) yoksa kartta bir sorun mu var FurMark testini vesaire yaptık her şeyini yaptık. Bizim eve geldik ve böyle sıcak çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@the.OA @Oikkesh @silverkiller_17
Hepinizin fikirlerini merak ediyorum hocam :)
Ne dersiniz sizce undervolt mu yoksa kasamın içerisine adamakıllı soğuk hava üflememe sonucu camıda üstüne kapadığımdan sıcak havanın içeride kalması mı?
Hepinizin fikirleri benim için çok değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Video: WhatsApp Video 2024-12-27 saat 23.52.50_8623937d.mp4

Sıcak hava içeride kalıyor hocam. Eğer undervolt olsaydı performans illaki fark ederdi.
Sizce adam dolandırdı mı beni?
Benim fark etmediğim bir şey mi yaptı.

Hocam sanmıyorum. Sonuçta çektiği watt ve sıcaklık değerleri orada normal. Anladığım kadarıyla sizin de şu an aldığınız FPS ve watt değerleri normal, sadece sıcaklık 6 7 derece fazla. Bu da çok büyük bir ihtimalle kasadan kaynaklı. sıcak hava çıkabiliyor mu kasadan? Kaç egzoz fanınız var?

Çok etkiler hem kasanın kalitesi değil olay hava akışı.
kasayı hava akışı iyi olduğu için aldım

Kasanın fan konumlandırması nasıl? Öndeki fanlar içeriye arka ve üstteki fanlar dışarıya üflemeli. Kasayı konumlandırdığın yer de önemli hava alması daha iyi olur. Peteğin yanına kasa koyup neden çok ısınıyor diyenler var.
merak etmeyin masamın yanında dışarıda duruyor ama nafile

Hocam sanmıyorum. Sonuçta çektiği watt ve sıcaklık değerleri orada normal. Anladığım kadarıyla sizin de şu an aldığınız FPS ve watt değerleri normal, sadece sıcaklık 6 7 derece fazla. Bu da çok büyük bir ihtimalle kasadan kaynaklı. sıcak hava çıkabiliyor mu kasadan? Kaç egzoz fanınız var?

Hocam tek hatırlayamadığım adamakıllı watt değeri. Çok pişmanım şu an onu hatırlayamadığımdan. Ama FPS değerlerimiz aynı FurMark'ta ki adamda Afterburner FurMark vesaire kurulu bile değildi oyun falan vardı sadece. Umarım dolandırılmamışımdır.

Kasayı hava akışı iyi olduğu için aldım.

Merak etmeyin masamın yanında dışarıda duruyor ama nafile.

Hocam tek hatırlayamadığım adamakıllı watt değeri. Çok pişmanım şu an onu hatırlayamadığımdan. Ama FPS değerlerimiz aynı FurMark'ta ki adamda Afterburner FurMark vesaire kurulu bile değildi oyun falan vardı sadece. Umarım dolandırılmamışımdır.

FPS de sorun yoksa dolandırılma yoktur hocam. Oyunlarda da bir kontrol edin isterseniz YouTube'dan referans alarak.

Kasanın içindeki fanlar havayı nereye üflüyor, kaç egzoz fanı var, kaç fan içeri üflüyor bunlarda çok önemli.

Hava akışı iyi ama fanlar doğru takılı mı? Kasanın üstünde fan var mı? Tek egzoz fan yeterli olmayabiliyor.

Direkt bana nasıl geldi ise öyle kullanıyorum öndeki fanlar içeri egzoz ise dışarı atıyor..

FPS de sorun yoksa dolandırılma yoktur hocam. Oyunlarda da bir kontrol edin isterseniz YouTube'dan referans alarak.

Benim ekran kartım 150 160 FPS alıyor FurMark testinde. Orada test ettiğimizde de 150 160 FPS alıyordu.

Direkt bana nasıl geldi ise öyle kullanıyorum öndeki fanlar içeri egzoz ise dışarı atıyor..

Benim ekran kartım 150 160 FPS alıyor FurMark testinde. Orada test ettiğimizde de 150 160 FPS alıyordu.
Üstte fan yok sanırım. Tek egzoz fan yeterli gelmiyor gibi duruyor, üst tarafa da fan ekleyebilirsin dışarıya üflyecek şekilde.

Sorun yoktur hocam dolandırılma olduğunu sanmıyorum içiniz rahat olsun. Kasa havasının sirkülasyonundan kaynaklıdır o sıcaklık farkı dediğimiz gibi. sıcak hava için ekstra egzoz fanı takmak tek çözüm şu anki işe de yarar muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı