RTX 3060 Ti sistemde oyunlar çöküyor

İşletim sistemi
Windows 10

B4tuhan1

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB 2133 MHz
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
Anakart
MSI Pro H610M-E DDR4 (MS-7D48)
İşlemci
Intel Core i5-12400F, 4000 MHz (40 x 100)
Merhaba çok uzun olmasa da uzun zamandır kullandığım bilgisayarım aldığım günden beri belli oyunlarda çökme yaşıyor servise 3 kez falan götürdüm ama donanımda bir sorun bulamadılar format attım bir şey değişmedi sistemde bir sorun bulamadıklarını söyleselerde ben sorunun sistemde bir parçadan olduğunu düşünüyorum ama bilgisayarlardan tam anlamadığımdan hangi parçada olduğunu bilmiyorum şu ankini satıp yenisini toplamayı düşünüyorum son çare olarak sizin fikirlerinizi duymak istedim.

CPU-Z kullanarak bakabilirsiniz. SPD kısmını SS alıp atmanız yeterli olacaktır.
1706520319062.png

Link hocam RAM'leriniz buysa 3200MHz de çalışabilir. Anakartınızda 3200MHz'yi destekliyor. Eğer donanımlarda bir sıkıntı yoksa sorun bundan kaynaklanabilir. Bu durumdan ötürü performans kaybı yaşayan çok tanıdığım oldu. BIOS'tan Memory kısmından XMP ayarlarını değiştirmeniz gerekmekte.

Link hocam RAM'leriniz buysa 3200MHz de çalışabilir. Anakartınızda 3200MHz'yi destekliyor. Eğer donanımlarda bir sıkıntı yoksa sorun bundan kaynaklanabilir. Bu durumdan ötürü performans kaybı yaşayan çok tanıdığım oldu. BIOS'tan Memory kısmından XMP ayarlarını değiştirmeniz gerekmekte.
hocam dediğinizi deniycem olursa ileticeğim sağolun

Hocam bu video işinize yarayabilir. Aksi taktirde bende MSI anakart kullanıyorum BIOS arayüzlerimiz aynı. Herhangi bir sorunda yardımcı olabilirim.
Hocam attığınız videodaki bios ile benimki aynı değildi benzerdi ama bazı ayarlar yoktu A-XMP yerine XMP vardı onu disabled dan enabled'a çektim DDR Speed 3200 olarak gözüküyor şimdi biraz çöken oyunlarda deneme yapıcam

Hocam attığınız videodaki BIOS ile benimki aynı değildi benzerdi ama bazı ayarlar yoktu a-XMP yerine XMP vardı onu disableddan Enabled'a çektim DDR Speed 3200 olarak gözüküyor şimdi biraz çöken oyunlarda deneme yapacağım.

3200MHz olarak gözüküyorsa doğru yapmışsınız hocam. Testi yaptıktan sonra sonuçlarınızı bekliyorum.

3200MHz olarak gözüküyorsa doğru yapmışsınız hocam. Testi yaptıktan sonra sonuçlarınızı bekliyorum.
Hocam oyuna girdim bir şey değişmedi yeniden oyunum çöktü muhtemelen aşırı ısındığı için çöküyor olabilir oyun oynarken arada cama dokunuyorum ve sıcaklık hissediyorum ekran kartı çok ısınıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı