RTX 3060 Ti vs RX 6700 XT

pilaceb1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 5600X | RX 6700 XT | 2x8 3200 RAM
6 yıldır AMD kullanıyorum F/P olarak çok güzel kartları var. Fakat NVIDIA'nın DLSS gibi özellikleri onu ileriye taşıyor. Ben 6600 XT kullanmıştım fakat FSR teknolojisi dengeli modda kullanmama rağmen görüntüde aşırı bozulmalar oluyordu. Bazı oyun testlerine baktığımda FSR ve DLSS özellikleri açık karşılaştırmada çoğu oyunda 3060 Ti öne geçiyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? (işlemcim 5600x)

Son düzenleme:
FSR ve DLSS kapalıda da 3060 Ti öne geçiyor galiba.

6700 XT biraz daha önde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunu izlemiştim ben de.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şunu izlemiştim ben de.

Bu videoda bütün testlerde RT açık, ondan dolayı.

6 yıldır AMD kullanıyorum F/P olarak çok güzel kartları var. Fakat NVIDIA'nın DLSS gibi özellikleri onu ileriye taşıyor. Ben 6600 XT kullanmıştım fakat FSR teknolojisi dengeli modda kullanmama rağmen görüntüde aşırı bozulmalar oluyordu. Bazı oyun testlerine baktığımda FSR ve DLSS özellikleri açık karşılaştırmada çoğu oyunda 3060 Ti öne geçiyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? (işlemcim 5600x)

Tabii ki RX 6700 XT. Kendisi net bir şekilde RTX 3070 rakibi, bunun yanı sıra 12 GB VRAM de kaymağı oluyor. 2. elde de çok rahatlıkla 7.500 TL'ye bulunabiliyor olması da çok güzel.

FSR veya DLSS kullanmayacak sekilde planlamanizi yapmanizi oneririm. Once GPU'nun kendisine para odeyin sonra sundugu teknolojilere bakin. RT bu segment icin uygun degil zaten, getirisinden ziyade goturusu var. FSR veya DLSS kullanmadan sizi memnun edecek bir kart alin ama ikinci el ama sifir.

FSR veya DLSS kullanmayacak sekilde planlamanizi yapmanizi oneririm. Once GPU'nun kendisine para odeyin sonra sundugu teknolojilere bakin. RT bu segment icin uygun degil zaten, getirisinden ziyade goturusu var. FSR veya DLSS kullanmadan sizi memnun edecek bir kart alin ama ikinci el ama sifir.

Hocam neden öyle düşünüyorsunuz? Zaten bu tarz teknolojiler ekran kartı için en önemli etkenler. Günümüzde bu tarz özellikler saf kas gücünden daha önemli yapıyor.

Çok doğru söylüyorsunuz, ne bu DLSS, RT manyaklığı anlamıyorum. Çoğu insanın elinde F/P bir RTX veya RX kart var (RX 6600/ RTX 3060) çıkıp yok RT yok DLSS diye konuşuyorlar. Adamın aldığı kart zaten markanın giriş seviyesi kartı, bir de kartları bunlarla zorluyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı