RTX 3060 Ti vs RX 6700 XT

Dlss4 sadece rtx 5000 e gelicek
Dostum, sen FG İle MFG'yi, DLSS İle Frame gen teknolojisini karıştırıyorsun.
DLSS 4 sadece 5000 serisine gelmeyecek, 4000 serisine gelecek, MFG Özelliği 5000 serisine gelecek.

Kısaca DLSS3 Tüm RTX Serisini destekliyor, ama FG Özelliğini sadece 4000 Serisi kullanıyor.

1736616094933.png

Lütfen yanlış bilgi verme, @bluerr hocam haklı.
En basitinden bir siteye girip okusan bile görüyorsun bu bilgileri.

Bende 4060TI sistem vardı 1 ay önce satmıştım ve 2 gün önce 6700XT aldım.
4060TI'ın sağladığı DLSS teknolojisi gerçekten çok memnun ediyordu. FG ile birlikte çok güzel çalışıyorlardı fakat zaman zaman 2K 'da kullanırken micro stutter denilen takılmalar oluyordu. Ama tabii Ray Tracing, Ray Reconstraction teknolojileri çok güzel çalışıyordu. Ray Tracing hiç açmıyorum çünkü performansı geçtim Ray Reconstraction ve Nvidia kalitesi çok fark ediyor. Oyun içindeki yansımaları en yüksek ayara getirdim ve şu an bence yine çook tatminkar bir yansıma kalitesi alıyorum. Hiç sırıtmıyor, ambiyansı veriyor ama RT kalitesinde değil tabii ki.

Şimdi 6700XT ile CP2077 oynarken 2K 'da FSR 3 yerine Intel'in teknolojisini kullanıyorum. Upscaling teknolojisinde ise FSR Quality'e kıyasla XeSS Ultra Quality ile DLSS kadar olmasa da, çok memnun edici temiz bir görüntü kalitesi alıyorum. Elbette DLSS kadar harika bir stabilitesi yok ama görüntü kalitesi olarak DLSS'e kıyasla aralarındaki fark çok az bence.

Şimdi sizin almak istediğiniz 3060TI karta gelirsek DLSS FG yok, Ray Reconstraction yok, AMD kartlarına kıyasla çok iyi de olsa RT çekirdeği 4000 serilerine göre daha az ve uzun vadede oyunları daha düşük performanslar oynamaya başladığınızda bir de üzerine RT açmaya çalışmak ne kadar olası düşünmek gerekiyor. vRAM açısından 8GB net olarak sınır bir değerdeyken 6700XT 12GB vRam ile uzun vadede içinizi rahatlatıyor. 6700XT 'me şu an Undervolt ve OC uyguladım ve sıcaklık değeri oyunda 63 derecelerde. (Kartı ikinci el aldım ve 2 yıldır hiç bakım ve macun yenilemesi yapılmadı.) Güç tüketimi ise stock haline kıyasla undervolt ile 210w 'tan 140w seviyelerine düştü. Çok güzel bir değer baktığınız zaman. Uzun kullanma şansım olmadı ama açıkçası ben aldığım karttan çok memnunum. Ben 3060TI sistem yerine tercih ettim açıkçası şu an için de memnunum. 3070 ve üzeri bir kart olsaydı ama 8GB vRami sorun etmeyip DLSS'in nimetlerinden faydalanırdım.

Bende 4060 Ti sistem vardı 1 ay önce satmıştım ve 2 gün önce 6700XT aldım.
4060 Ti'ın sağladığı DLSS teknolojisi gerçekten çok memnun ediyordu. Fg ile birlikte çok güzel çalışıyorlardı fakat zaman zaman 2K'da kullanırken Micro stutter denilen takılmalar oluyordu. Ama tabii Ray Tracing, ray reconstraction teknolojileri çok güzel çalışıyordu. Ray Tracing hiç açmıyorum çünkü performansı geçtim ray reconstraction ve NVIDIA kalitesi çok fark ediyor. Oyun içindeki yansımaları en yüksek ayara getirdim ve şu an bence yine çok tatminkar bir yansıma kalitesi alıyorum. Hiç sırıtmıyor, ambiyansı veriyor ama RT kalitesinde değil tabii ki.

Şimdi 6700XT ile CP2077 oynarken 2K'da FSR 3 yerine Intel'in teknolojisini kullanıyorum. Upscaling teknolojisinde ise FSR Quality'e kıyasla XeSS Ultra quality ile DLSS kadar olmasa da, çok memnun edici temiz bir görüntü kalitesi alıyorum. Elbette DLSS kadar harika bir stabilitesi yok ama görüntü kalitesi olarak DLSS'e kıyasla aralarındaki fark çok az bence.

Şimdi sizin almak istediğiniz 3060 Ti karta gelirsek DLSS fg yok, ray reconstraction yok, AMD kartlarına kıyasla çok iyi de olsa RT çekirdeği 4000 serilerine göre daha az ve uzun vadede oyunları daha düşük performanslar oynamaya başladığınızda bir de üzerine RT açmaya çalışmak ne kadar olası düşünmek gerekiyor. VRAM açısından 8 GB net olarak sınır bir değerdeyken 6700XT 12 GB VRAM ile uzun vadede içinizi rahatlatıyor. 6700XT'me şu an undervolt ve OC uyguladım ve sıcaklık değeri oyunda 63 derecelerde. (kartı ikinci el aldım ve 2 yıldır hiç bakım ve macun yenilemesi yapılmadı.) Güç tüketimi ise stock haline kıyasla undervolt ile 210W'tan 140W seviyelerine düştü. Çok güzel bir değer baktığınız zaman. Uzun kullanma şansım olmadı ama açıkçası ben aldığım karttan çok memnunum. Ben 3060 Ti sistem yerine tercih ettim açıkçası şu an için de memnunum. 3070 ve üzeri bir kart olsaydı ama 8 GB VRAM'i sorun etmeyip DLSS'in nimetlerinden faydalanırdım.

Deneyiminizi net bir dilde sunduğunuz için teşekkür ederim. Kararımı verdim.

Ben 3060 Ti kullanıyorum çok da mutluyum aldığıma. Benim aldığım dönemler AMD çok fazla yazılım hatası vardı yani ben alırken AMD seçenek bile değildi. Ayrıca DLSS teknolojisini de iyi yedirmiş oyunlarda DLSS kullanıyorum. Mesela Marvel Rivals oyununda hep açık ve görüntü çok güzel. Ancak AMD artık seçenek haline geldi. Önceden de zaten kullanıyormuşsunuz. Öyle devam edebilirsiniz.

Dostum, sen FG İle MFG'yi, DLSS İle Frame gen teknolojisini karıştırıyorsun.
DLSS 4 sadece 5000 serisine gelmeyecek, 4000 serisine gelecek, MFG Özelliği 5000 serisine gelecek.

Kısaca DLSS3 Tüm RTX Serisini destekliyor, ama FG Özelliğini sadece 4000 Serisi kullanıyor.

Eki Görüntüle 2394232

Lütfen yanlış bilgi verme, @bluerr hocam haklı.
En basitinden bir siteye girip okusan bile görüyorsun bu bilgileri.
Hocam ben yanlış bilgi veriyorum demiştiniz ya zamanında, buyrun eklediğim videoda 8:35 e gelin ve neyden bahsettiğimi anlayın. Bende sanırım çok iyi anlatamamışım demek istediklerimi. Sizin özeliniz de konuşmuyorum şu forumda bilip bilmediği konularda yorum yapan insanlar olmasa çok daha iyi olucak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben yanlış bilgi veriyorum demiştiniz ya zamanında, buyurun eklediğim videoda 8:35'e gelin ve neden bahsettiğimi anlayın. Bende sanırım çok iyi anlatamamışım demek istediklerimi. Sizin özeliniz de konuşmuyorum şu forumda bilip bilmediği konularda yorum yapan insanlar olmasa çok daha iyi olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bizim dediğimiz şeyle aynı şeyi demiş, sorun ne burada?
Ne zamandır diyoruz ki DLSS4 gelecek, MFG gelmeyecek, bizim dediğimiz şeyin aynısını demiş yani.
Ancak siz bizden değil pcHocasından anlamışsınız.

Bizim dediğimiz şeyle aynı şeyi demiş, sorun ne burada?
Ne zamandır diyoruz ki DLSS4 gelecek, MFG gelmeyecek, bizim dediğimiz şeyin aynısını demiş yani.
Ancak siz bizden değil pcHocasından anlamışsınız.
Zaman geçmiştir belki anlamışsınızdır diye bir daha yoklamak istedim ama gene bir ilerleme yok, siz bildiğinizden devam edin hocam. PcHocası da 10 sayfa boyunca size ne anlatmaya çalıştığımı güzelce açıklamış.

Bu arada bence AMD kartlarında XeSS Quality Ultra ile oynarsanız performans olarak belki FSR'a göre 5fps daha az alırsınız ama DLSS yakın seviyede görüntü kalitesi elde edersiniz. Elbette DLSS kadar mükemmel değil ama FSR'a kıyasla çok daha iyi. Özellikle Cyberpunk 2077'de. FSR'ın bozulmaları, hareket eden nesne arkasında bırakılan izler yok. Ve hatta 2K'da XeSS Quality ayarı açıkken AFMF2 ile birlikte kullanılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı