RTX 3060 Ti vs. RX 6800

@kino ben biraz daha arastirdim ve AMD de WattMan hatalari ve driver problemleri yuzunden ekran kartlarini sistemlerini iade ediyorlar ya da driver indir ail ugrasiyorlar cok kotu bir durum bazilari 6000 serisinde duzeldi dese bile hala yasayan birçok insan var buna me diyosun şu an bu da kafami karistirdi tam oturmusken. Insanlar şey diyor ucuz kardesim normal ama boyle hatalar olacaksa ucuz olmasinin anlami yok ki.
 
Teknoloji biraz da şans işidir, sıkıntı çekmeyeceğim diye daha güçsüz karta neredeyse aynı parayı verip benzer hatalarla yine uğraşabilirsiniz. 6800 çok güçlü bir kart, sıkıntı çekseniz çözüm için yaşayacağınız sıkıntı aradaki güç farkına değer.
 
Bende AMD kullandim 5 sene RX570 bir kere watman aldigimi hatirlamiyorum arastirinca insanlarin yasadigini gordum. Gercekten boyle seyler insani yoruyor ama NVIDIA tarafinda boyle hatalar ya yok ya ben gormedim ya da bu kadar yaygin degil var mi bildiginiz NVIDIA da boyle almak istiyorum bu RX6800'u ama bu hatalar beni oldukca korkutuyor ve o dediginiz perrformansi dusuk ama dorunsuz karta oteliyor var mi NVIDIA tarafinda boyle sorunlar.
 
Driver sürücü numarasını hatırlamıyorum ancak Modern Warfare 2'nin çıkışıyla birlikte piyasaya sürülen driverlar bir süre inanılmaz bir şekilde başımı ağrıtmıştı. Bilgisayarı ilk açışımda her zaman klavye lagı ile birlikte oyunlarda inanılmaz göz tırmalayan doku parlamaları oluşuyordu ve bilgisayarı tekrar başlattığımda bu sorun çözülüyordu.

Yaklaşık 3 senelik 5500 XT kullanımımda bir kere bile AMD'nin yazılım bölümüyle ilgili bir hatayla karşılaşmadım. Ve kartı aktif bir şekilde işyerimde kullanmaya devam ediyorum. Dediğim gibi teknoloji şans işidir, benim yaşadıklarımın tam tersini yaşayanlar da kesinlikle vardır. Bahsedilen hatalar o kadar büyük korkular yaşatması gerkeen hatalar değil, merak etmeyin.
 
Peki o onceden yasadiginiz sorunlara PC'yi kapatip acmaktan baska daha kesin bir cozum bulabildiniz mi yoksa o sikintilae hala devam ediyor mu?
 
Yılbaşında gelen driver update ile sorunum çözüldü. Bu update gelene kadar yaklaşık 2 ay bu şekilde bir çözüm bulabildim.
 

Geri
Yukarı