RTX 3060 Valorant Düşük FPS Sorunu

PC temelden sorunlu bile olabilir. Bilgisayarı açık tut, bir 10 dakika öyle dursun kendine kendine reset atıp eski haline dönebilir. Olmadı kasayı açıp BIOS pilini sökeceksin, bir 5 dakika sonra geri takacaksın sıfırlayacak kendisini.

Bu iyiye işaret değil çünkü bilgisayarını tam performansında kullanamıyorsun ve XMP ayarında da bilgisayar açılmayı reddediyor. Bırak Valorant'ı her oyunda düşük performans alırsın bu halde. Ryzen işlemciler RAM frekansına göre performans verirler 2133Mhz ise berbat bir miktar.
Şimdi açıldı pc şükür hocam RAM lere görev yöneticisinden bakıyorum Hız 2133mhz yazıyor bu yüzden düşük FPS alıyorum yani bunu çözmem lazım acaba neden red ediyor açılmayı

Şimdi açıldı pc şükür hocam RAM lere görev yöneticisinden bakıyorum Hız 2133mhz yazıyor bu yüzden düşük FPS alıyorum yani bunu çözmem lazım acaba neden red ediyor açılmayı.

RAM'lerde sorun olabilir anakartta sorun olabilir benzer çok fazla konu görebilirsin. İlk önerim daha önce hiç yapmadıysan bir BIOS güncellemesi yapman olur. Çünkü zamanla çok fazla hata düzelten sürüm yayınlanıyor.

Yine olmazsa XMP açtıktan sonra içeri girip RAM hızını elinle bir tık azaltacaksın. Atıyorum 3200Mhz ise 3000Mhz'e çekmek gibi.

RAM'lerde sorun olabilir anakartta sorun olabilir benzer çok fazla konu görebilirsin. İlk önerim daha önce hiç yapmadıysan bir BIOS güncellemesi yapman olur. Çünkü zamanla çok fazla hata düzelten sürüm yayınlanıyor.

Yine olmazsa XMP açtıktan sonra içeri girip RAM hızını elinle bir tık azaltacaksın. Atıyorum 3200Mhz ise 3000Mhz'e çekmek gibi.
Bios güncellemesini 1-2 gün önce yaptım şimdi xmp açıp ramleri elimle azaltmayı deneyeceğim umarım çözerim yardımınızın için çok teşekkürler kaç gündür düşük fps düşük fps çıldırıcaktım umarım sorunun kaynağınıda bulabilirim

Bios güncellemesini 1-2 gün önce yaptım şimdi xmp açıp ramleri elimle azaltmayı deneyeceğim umarım çözerim yardımınızın için çok teşekkürler kaç gündür düşük fps düşük fps çıldırıcaktım umarım sorunun kaynağınıda bulabilirim

O ekranın siyahta kalmaması, tepki vermemesi göze korkutucu gelebilir ama BIOS bir hata bulduğu için arka planda kendisini yeniliyor o yüzden kalıyor öyle. Bak bakalım XMP açtığında içeride frekans ne gösteriyor oradan minik minik düşür. Nereyi tutturursan kardır, 2133Mhz'e kıyasla.

O ekranın siyahta kalmaması, tepki vermemesi göze korkutucu gelebilir ama BIOS bir hata bulduğu için arka planda kendisini yeniliyor o yüzden kalıyor öyle. Bak bakalım XMP açtığında içeride frekans ne gösteriyor oradan minik minik düşür. Nereyi tutturursan kardır, 2133Mhz'e kıyasla.
Evet ondan korktum ama öyle diyorsanız tamamdır düşürdüm anakartımda boot ve vga ışığı yanıyor görüntü yok şimdi birazlağa düşürücem bakalım

Evet ondan korktum ama öyle diyorsanız tamamdır düşürdüm anakartımda boot ve vga ışığı yanıyor görüntü yok şimdi biraz daha düşürücem bakalım.

Bekle, uzun süre gelmeze böyle 20-30 dakika dakika bilgisayarı kapat BIOS pilini sök 5 dakika bekletip geri tak.

2800Mhz yap şimdilik ona da hata veriyorsa uğraşmaya değmez donanım sorunu olması muhtemel.

Bekle, uzun süre gelmeze böyle 20-30 dakika dakika bilgisayarı kapat BIOS pilini sök 5 dakika bekletip geri tak.

2800Mhz yap şimdilik ona da hata veriyorsa uğraşmaya değmez donanım sorunu olması muhtemel.
3000Mhz'de açmayı başardım hocam umarım FPS düzelmiştir gerçekten çok teşekkür ederim ben şimdiye kadar hiç bakmamıştım demekki şimdiye kadar hep 2133Mhzde oynamışım

3000Mhz'de açmayı başardım hocam umarım FPS düzelmiştir gerçekten çok teşekkür ederim ben şimdiye kadar hiç bakmamıştım demek ki şimdiye kadar hep 2133Mhzde oynamışım

Dene bakalım FPS ne kadar fark edecek. RAM önemli ben 3300X ile oynadığımda 3600Mhz CL14 kullanıyordum, Ryzen işlemciler roket gibi oluyor iyi RAM desteğiyle.

Dene bakalım FPS ne kadar fark edecek. RAM önemli ben 3300X ile oynadığımda 3600Mhz CL14 kullanıyordum, Ryzen işlemciler roket gibi oluyor iyi RAM desteğiyle.
Fps fark etti hocam en azından ortalama fps im yükseldi ama yinede dalgalanmada düşüşler 150-160 lara kadar oluyor RAM den kaynaklı sanırım buda

FPS fark etti hocam en azından ortalama FPS'im yükseldi ama yine de dalgalanmada düşüşler 150-160'lara kadar oluyor RAM'den kaynaklı sanırım bu da.

Video kaydı.
Sistem:
Ryzen 5 3600X işlemci.
RTX 3060 12 GB ekran kartı.
4X8:32 GB 3600MHz RAM.
B550 Tomahawk anakart.
Oyun M.2 SSD'ye kurulu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı