RTX 3060 ve i3 10100F darboğaz yapıyor

meftun_1

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,
Şu anki sistemimde GTX 1650 bir ekran kartı kullanıyorum. RTX 3060 ekran kartına geçiş yapmayı planlıyorum fakat bir darboğaz söz konusu gibi gözüküyor.
Daha çok hikayeli ve grafiğe önem veren oyunlar oynadığım için endişeleniyorum.
i310100F bir işlemcim var ve Kurban Bayramı'na kadar onunla idare edeceğim gibi gözüküyor.
1080p bir monitörüm de olduğu için ne yapacağıma karar veremedim. 2 3 aylık bu süreçte sistemime zarar gelmemesi ve minimum FPS kaybı yaşamak için ne yapmam lazım?

Arkadaşlar merhaba,
Şu anki sistemimde GTX 1650 bir ekran kartı kullanıyorum. RTX 3060 ekran kartına geçiş yapmayı planlıyorum fakat bir darboğaz söz konusu gibi gözüküyor.
Daha çok hikayeli ve grafiğe önem veren oyunlar oynadığım için endişeleniyorum.
i310100F bir işlemcim var ve Kurban Bayramı'na kadar onunla idare edeceğim gibi gözüküyor.
1080p bir monitörüm de olduğu için ne yapacağıma karar veremedim. 2 3 aylık bu süreçte sistemime zarar gelmemesi ve minimum FPS kaybı yaşamak için ne yapmam lazım?

Darboğaz sisteminize bir zarar vermez. Ama FPS kaybı kaçınılmaz. Darboğazı minimum düzeye indirmek için sanal çözünürlük arttırma, oyunlarda Ultra seçenekleri tercih etme gibi geçici çözümlere başvurabilirsiniz.

i3-10100F 2060S e kadar besleyebiliyorsa, 3060 da %5 oranında daha güçlü olduğuna göre fazla rahatsız etmez gibi.

Darboğaz ekran kartına zarar vermek yerine tam tersi az da olsa faydası olur.
Ekran kartı işlemcinin besleyemeyeceğinden daha az kullanıldığı için daha az yorulur ve daha uzun ömürlü olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı