RTX 3060 ve Ryzen 5 5600 yük altında CPU 86 GPU 76 derecede çalışıyor

serhat014

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Eagle OC 12 GB.
İşlemci: Ryzen 5 5600 (stok fan)

Az önce Apex Legends'ta işlemci 86 ve ekran kartı 76 dereceyi gördü. Ekran kartı fanı 1900 RPM de çalışıyor. Değerler normal mi? İleri zamanlarda sıkıntı çıkarır mı?

Ekran kartı sıcaklığı normal diyebiliriz havalar sıcak soğuyunca o değerde iner. İşlemci sıcaklığını uzun vadede hoş olmayan değerler o yüzden uygun bir kule tipi hava soğutma alırsan iyi olur. ID Cooling SE-214XT ve SE224-XT modelleri baya iş görür.

Az önce Apex Legends'ta işlemci 86 ve ekran kartı 76 dereceyi gördü. Ekran kartı fanı 1900 RPM de çalışıyor. Değerler normal mi? İleri zamanlarda sıkıntı çıkarır mı?
Ekran kartı normal de işlemci, soğutucu ve kasaya göre değişir. Eğer stock soğutucu varsa o da normal.

Ekran kartı normal. Işlemci de bu havalara göre ve güçsüz soğutucusu varsa ona göre normal. Ben olsam kasayı 100 cfm'lik fanlarla doldurur, işlemciye de Noctua'nın Amazon'da 1800'e satılan çift fanlı 120'lik soğutucusunu alırdım. Bu şekilde hem işlemci hem ekran kartı 70 dereceyi geçmez bence😄

Benim de aynı değerlerdeydi ben yazları kasa camını çıkartıyorum sıcaklık 87'den 78'e falan iniyor işlemcide. Ama ortamınız müsait değilse küçük kardeşiniz varsa düzenli olarak tozunu alamıyorsanız varsa camını çıkarmanızı önermem. Ama çok etki ediyor.

Ekran kartı normal. Işlemci de bu havalara göre ve güçsüz soğutucusu varsa ona göre normal. Ben olsam kasayı 100 cfm'lik fanlarla doldurur, işlemciye de Noctua'nın Amazon'da 1800'e satılan çift fanlı 120'lik soğutucusunu alırdım. Bu şekilde hem işlemci hem ekran kartı 70 dereceyi geçmez bence😄
Yalnız noctua'nın o soğutucusu dikey kasada sıkıntı çıkarabilir, bloğa destek atılması lazım.

Yalnız noctua'nın o soğutucusu dikey kasada sıkıntı çıkarabilir, bloğa destek atılması lazım.
Ağırlıktan dolayı mı? Ya ben kendime sipariş ettim ama 92 mm'lik olan'ını sipariş ettim. 120'lik olan kasama kıl payı sığıyordu. Ucu ucuna yetsin istemedim. 92'likte sorun olur mu?

Ağırlıktan dolayı mı? Ya ben kendime sipariş ettim ama 92 mm'lik olan'ını sipariş ettim. 120'lik olan kasama kıl payı sığıyordu. Ucu ucuna yetsin istemedim. 92'likte sorun olur mu?
92'lik sıkıntısız taşır ama 120'lik gerçekten ağır olur. Kısa vadede bir sıkıntı çıkacağından değil ama g*ü sağlama almakta fayda var. Destek işi de çok sıkıntı değil, lastik toka alıp kancalarından üst fan kapağına doğru destek atarsın çözülür.

92'lik sıkıntısız taşır ama 120'lik gerçekten ağır olur. Kısa vadede bir sıkıntı çıkacağından değil ama g*ü sağlama almakta fayda var. Destek işi de çok sıkıntı değil, lastik toka alıp kancalarından üst fan kapağına doğru destek atarsın çözülür.
Evet. Şu an zaten 4 vidayla duruyor anakart. 2 vida eksikti😂 bir de H610 anakart. İncecik zaten, 120'lik takınca gerçekten dağılabilrdi.

Vidaların tamamını takarım soğutucu geldiğinde. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı