RTX 3060 vs RTX 3070 vs RTX 4050 laptop

Bütçe
31000
Hangisini alırsan al MUX switchli al mutlaka bence. Çok fark ediyor online oyunlarda. Ben hatta mux switch açık kullanıyorum hep 7/24 laptopu. Acer Nitro 5 kullanıyorum. Tavsiye ederim.

ilginc.jpg

Selamlar, acer an517-41 kullaniyorum bir senedir. 3060 ekran kartli islemci 90 derecede sabit ,ekran karti 70-75 derecede apexde 130-190 arasi fps aliyorum(maxfps steamde 190 da sabit)(dusuk ayarlarda ayarli, apexde yuksek ayar oynayan da gormedim ) makine ile ilgili hic teknik sorun yasamadim. Lakin gec ogrendigim ciddi buyuk bir handikap i var. Type c cikisi displayport destegi sunmuyor. Bu sebeple harici monitorumda g-snyc acamiyorum. Bu sebeple satmayi dusunuyorum ilgilenen varsa :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, laptop alacağım bütçem 30k kadar 3 model buldum. Sadece oyun için alacağım tavsiyeniz olur mu veya hangisini seçeyim dersiniz?

HP Victus RTX 3060:

Acer Nitro 5 RTX 3070:

HP Victus RTX 4050:

Not: Bu yorumu yapana kadar MediaMarkt 30kdan 31k çıkardı PC'yi şaka gibi.

W değerleri öğrendiğim kadarıyla HP RTX 3060 da 105W, RTX 4050'de 75W.

Ben olsam 15k ya RX 6700 XTli bir PC alır yanına da Steam Deck 512 GB çekerim.

Selamlar, acer an517-41 kullaniyorum bir senedir. 3060 ekran kartli islemci 90 derecede sabit ,ekran karti 70-75 derecede apexde 130-190 arasi fps aliyorum(maxfps steamde 190 da sabit)(dusuk ayarlarda ayarli, apexde yuksek ayar oynayan da gormedim ) makine ile ilgili hic teknik sorun yasamadim. Lakin gec ogrendigim ciddi buyuk bir handikap i var. Type c cikisi displayport destegi sunmuyor. Bu sebeple harici monitorumda g-snyc acamiyorum. Bu sebeple satmayi dusunuyorum ilgilenen varsa :)
merhaba hocam, başka oyunlarda denediniz mi, aldığınız fps değerleri nedir ultra ayarlar denediniz mi

merhaba hocam, başka oyunlarda denediniz mi, aldığınız fps değerleri nedir ultra ayarlar denediniz mi
Denemedim inanin. En son diablo 4 betada grafiklerin kalitesi cok tatmin etti onu soyleyebilirim. Daha teknik rakamlar icin eminim test edilmis bir modeldir, youtube da vardir muhtemelen.1 tb single ssd ve single 16gb ram i var, dolayisiyla 1 er adet ram ve ssd slotu boş bu avantajlari cok iyi. Ayrica nitro sense uzerindeki coolerboost cok iyi calisiyor.sicaklik degerleri tamamen yatay seyrediyor. Displayport cikisi saglamamasi disinda çok memnunum.

Hocam küçüklüğümden beri laptop kullanan birisi olarak ve şimdiye kadar Asus kullanmış birisi olarak size tavsiyem Asus almayın. Sebebi ise teknik servisi aşırı kötü; servis içerisinde bilgisayardan bilgisayara aktarılan parçalar mı dersiniz garanti kapsamındaki bilgisayarınızın garanti dışı kabul edilmesi mi dersini çok sıkıntı.

4050 için 75w yetersiz gibi geldi performans anlamında biraz sorun yaşatır bence.

Öğrenci evinde kalıyorum bulunduğum apartman full öğrenci çok farklı laptoplarla bir araya gelip lef4d2 falan oynuyoruz; Acer Nitro performans açısından fena değil ama malzemesi ve tasarımı aşırı dandik.

Hp victus dediğim gibi gibi 75w performans açısından tat vermez ama tasarımı ve sessizliği iyi ama bu sessizliğin temeli soğutmasının iyi olmayışından kaynaklı bilginiz olsun.

Tavsiye isterseniz https://www.hepsiburada.com/dell-ga...xTh6tW4Un-6NENM6ucQaAibpEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Alın yolunuza bakın derim gerek tasarım açısından gerekse soğutma performansı mükemmel ötesi hele bir wifi kartı var 🤤 fiyatı da bence makul. Eğer dezavantajları ne diye soracak olursanız soğutmasından dolayı oyunlarda sesli çalışıyor, şarj adaptörü dandik, soğutma mazgalları ufak temizlemesi sıkıntı ben 3050 versiyonunu kullanıyorum sulu boya fırçası ile temizliyorum ha unutmadan yaklaşık 3kg. 😂
(Dell kalitesi bir başka diyebilirim adamlar uzun soluklu kullanabilesiniz diye üretiyorlar)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı