RTX 3060'a geçmek mantıklı mı?

Bütçe
7000tl
Dostum okudun mu? Ekran kartı haricinde bir parçada sorun varsa Nvidia'da da sorun yaşarsın. Nvidia olan sistemde gidip stabil olmayan bir ayar girersen veya PSU vs. bozuksa "Ben çökmem, Nvidia'nın adını lekeleyemem" mi diyecek? Çökecek tabii. Ekran kartının kendisinde sorun varsa o ayrı tabii ki. Sürücülerin sorunlu olduğunu düşünmüyorum, 22.5.1'den 23.4.3'e kadar Pro Edition'lar dahil bütün sürücüleri kurdum, hiçbirinde de sorun yaşamadım.
Sadece sosyalde çökme / siyah ekran / ekranda çizgi / oyundan atma / pc resetleme gibi sorunların %90'ın üzerinde Radeon tarafında oluyor dostum. Anlatmak istediğim şey bu. Başka bir şey değil yani.

Sadece sosyalde çökme / siyah ekran / ekranda çizgi / oyundan atma / pc resetleme gibi sorunların %90'ın üzerinde Radeon tarafında oluyor dostum. Anlatmak istediğim şey bu. Başka bir şey değil yani.
Hataların çoğu genelde soğutma bloğunu üreten markanın kafasına göre overclock yapma sonucu oluşuyor. Her karta aynı değerleri giriyorlar ama RAM'lerde olduğu gibi ekran kartlarında da bu değerleri yapamayan kartlar olabiliyor. Sonra da çöküyorlar. Örneğin RX 6600'ün Sapphire modelinde bu nedenden sorun yaşayanlar oluyordu, frekansı biraz düşürünce veya voltajı arttırınca düzeliyordu.

Radeon kartlar Nvidia kartlara göre daha hassas orası doğru. Sistemde ekran kartı kaynaklı olmayan ufak sorunlardan daha çok etkilenip hata verebiliyorlar. Ekran kartında bir sorun olmadığını düşünerek söylüyorum bunu tabii ki.

AMD çöp demek doğru değil hocam. Herkesin kendi görüşürüdür ancak ben 4070 varken gidip 6950 XT almam örneğin. 4080 alacak olsaydı da 7900 XTX almazdım. Demek istediğim şey bu. Belli bütçeye kadar AMD gerisi Nvidia şeklinde düşünüyorum. Çöp demek yanlış. AMD ve Nvidia babalarımız şirketleri değil ki Nvidia hayranı olduğum halde fiyatlandırma ve VRAM azlığından dolayı halen eleştiriyorum ama vazgeçemem Nvidia'dan. Anlatmaya çalıştığım nokta bu.

Evet bu yazdıklarından yola çıkarsak konu tercih meselesine geliyor. Zevk ve renkler tartışılmaz. Ayrıca sırf bir kısım insan AMD ekran kartı alıp sorun yaşadı diye senin de dediğin gibi AMD çöptür demek akıl ve mantık dışıdır.

Arkadaşlar merhaba GTX 980'den RTX 3060'a geçmek mantıklı mı yoksa RTX 4050 veya 4060'ı beklemeliyim?

4050 laptop kullanıyorum ve laptop performansı böyleyse desktop performansını düşünemiyorum bile... Kesinlikle beklemenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı