RTX 3070 düşük FPS

Ultra ayarlarda RDR 50 FPS veriyor kesin konuşmak gerekirse. Ayrıca XMP ayarının ne olduğu hakkında bir fikrim yok bundan dolayı açık olduğunu sanmıyorum😅

Sorun bu yüzden büyük ihtimalle. BIOS üzerinden XMP'yi ve CPB(core performance boost ya da game boost olarak geçer) açın ve tekrar test edin.

Sorun bu yüzden büyük ihtimalle. BIOS üzerinden XMP'yi ve CPB(core performance Boost'ya da Game Boost olarak geçer) açın ve tekrar test edin.
A-XMP açtım fakat Core Performance Boost ya da Game Boost gibi bir şey bulamadım.
Sanırım RAM'lerim 2133 MHz çalışıyor bu normal bir durum mu? Bilgisayarı ilk kurarken bunları 3000 MHz çıkarmıştık diye hatırlıyorum toplayan arkadaş ile beraber.

Bellekleriniz 3200 MHz'de çalışıyorsa şu an XMP ayarı tamamdır. CPB seçeneği OC kısmında bulunuyordu yanlış hatırlamıyorsam. Siz yine de nasıl açılacağını internet üzerinden bakın.

Current DRAM Frequency 2133 MHz olarak gösteriyor. XMP açtığım zaman ise herhangi bir şey değişmiyor, yine 2133 MHz gösteriyor.

Hocam XMP profilleri olması lazım. Genelde iki tane olur bir tanesi maksimum frekansa ayarlıdır. Eğer profil seçeneği yoksa-ki olması gerekiyor dikkatli bakın- manuel olarak bellek hızınızı arttırmanız lazım. Ayrıca BIOS'u güncellemeyi unutmamışsınızdır umarım.

Hocam XMP profilleri olması lazım. Genelde iki tane olur bir tanesi maksimum frekansa ayarlıdır. Eğer profil seçeneği yoksa-ki olması gerekiyor dikkatli bakın- manuel olarak bellek hızınızı arttırmanız lazım. Ayrıca BIOS'u güncellemeyi unutmamışsınızdır umarım.
Hocam, benim de küçük bir sorum var. BIOS'u biz anakartın uygulaması üzerinden güncelledik fakat güncellenmiyor sanki bende bir hata var, bir yerde yanlışlık yapıyorum.

Hocam, benim de küçük bir sorum var. BIOS'u biz anakartın uygulaması üzerinden güncelledik fakat güncellenmiyor sanki bende bir hata var, bir yerde yanlışlık yapıyorum.
Ürünün sitesinden indirip güncellemek en garanti yoldur. Herhangi bir program ile güncellemeyi önermiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı