RTX 3070 sistem parçaları uyumlu mu?

semih akpınar

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı? işlemci 7900X, RAM 36 GB , 1 TB SSD, RTX 3070, ASUS ROG B550-E, soğutucu Dark aquarforce W242r. Sizce sistem nasıl darboğaz vs olur mu bir de soğutuce ve anakart yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Arkdaşalra yardımcı olabilecek var mı? 7900X, RAM 36 GB RAM, 1 TB SSD, RTX 3070, ASUS ROG B550-E, Dark aquarforce W242r. Sizce sistem nasıl darboğaz vs olur mu bir de soğutuce ve anakart yeterli olur mu?

Anakart ve işlemci uyumsuz. Ya işlemciyi 5.nesil Ryzen'a düşür ya da anakartı B650'ye çıkar. Ve o sıvı soğutmadan uzak dur.

Arkadaşlar yardımcı olabilecek var mı? İşlemci 7900X, RAM 36 GB, 1 TB SSD, RTX 3070, ASUS ROG B550-E, soğutucu Dark aquarforce W242r. Sizce sistem nasıl darboğaz vs olur mu bir de soğutuce ve anakart yeterli olur mu?

RAM'leri de nasıl 36 GB yapmayı başardın bilmiyorum ama anakartı B650 yaparsan DDR5 RAM seçmen gerek.

Son düzenleme:
Anakart ve işlemci uyumsuz. Ya işlemciyi 5.nesil Ryzen'a düşür ya da anakartı B650'ye çıkar. Ve o sıvı soğutmadan uzak dur.

RAM'leri de nasıl 36 GB yapmayı başardın bilmiyorum ama anakartı B650 yaparsan DDR5 RAM seçmen gerek.
Reis 32 GB ram yanlış yazmışım da soğutma olarak ne önerirsin

Reis 32 GB RAM yanlış yazmışım da soğutma olarak ne önerirsin

İlla sıvı soğutma olsun istiyorsan iyi markaların ürünlerine git. Sıvı soğutmada ucuza kaçma. Hassas bir parça. Corsair H100, NZXT Kraken, Cooler Master Master Liquid, MSI CoreLiquid olabilir. Tek fanlı modellerine de bakabilirsin fiyatları fazla gelirse. Ama tek fanlı sıvı soğutma yerine iyi bir kule tipi soğutucu daha performanslı olur diye düşünüyorum. İyi bir kule tipi soğutucu için de Arctic Freezer 34 veya 50 bakabilirsin veya Zalman cnps10X optima 2'ye bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı