RTX 3070 Sistem siyah ekranda kalıyor

• Konuyu başlatan Levv
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.089

Levv

Hectopat
Daha fazla  
Arada sırada PC siyah ekran veriyor 1-2 saniyeliğine, daha sonra düzeliyor. Oyun oynarken ya da başka bir işlem yaparken hiç yaşamadım, internette dolaşırken YouTube vs. izlerken oluyor. Çok sık olmuyor 2-3 günde 1 ama yaklaşık 2 haftadır devam ediyor. Güncel bütün sürücüler kurulu PC'de sebebi ne olabilir?

Sistem:
RTX 3070
Ryzen 7 3800x

RTX 3070 bende de var 2 aydır geçen bende youtbede ana sayfa akışını sürekli yenilerken oldu 1 2 saniye sistem dondu siyah ekran geldi daha sonra ekran açıldı NVIDIA renk ayarlarım bir onceki yaptığım ayarlara döndü aldığımdan beri ilkkez böyle bir şeyle karşılaştım büyük ihtimal ile ikimizinkide aynı şey yazılımsal bir sorun olduğunu tahmin ediyorum nvdmlk olay görüntüleyicisinde bu hatanın adı gözüktü.
Ara sırada mavi ekran vercekmiş gibi hoporlorden cızrtı geliyor gidiyor. Yazılım çakışmaları var galiba NVIDIA'nın son drıvarlarında.

RTX 3070 bende de var 2 aydır geçen bende youtbede ana sayfa akışını sürekli yenilerken oldu 1 2 saniye sistem dondu siyah ekran geldi daha sonra ekran açıldı NVIDIA renk ayarlarım bir onceki yaptığım ayarlara döndü aldığımdan beri ilkkez böyle bir şeyle karşılaştım büyük ihtimal ile ikimizinkide aynı şey yazılımsal bir sorun olduğunu tahmin ediyorum nvdmlk olay görüntüleyicisinde bu hatanın adı gözüktü.
Ara sırada mavi ekran vercekmiş gibi hoporlorden cızrtı geliyor gidiyor. Yazılım çakışmaları var galiba NVIDIA'nın son Driver'larında.

Umarım dediğin gibi yazılımsal bir problemdir bende öyle olduğunu düşünüyorum açıkçası çünkü sistemi yeni topladım parçaları kontrol etmiştim aldığımda bugüne kadar da bir problem çıkarmadı. Ayrıca oyun oynarken 1-2 saniyelik siyah ekran daha hiç başıma gelmedi ki uzun saatler oyun oynayan biriyim bahsettiğin gibi YouTube veya Google kullanırken oluyor hep. PC yükte çalışırken olmaması ekran kartı RAM gibi donanımsal hata ihtimalini düşürüyor.

Umarım dediğin gibi yazılımsal bir problemdir bende öyle olduğunu düşünüyorum açıkçası çünkü sistemi yeni topladım parçaları kontrol etmiştim aldığımda bugüne kadar da bir problem çıkarmadı. Ayrıca oyun oynarken 1-2 saniyelik siyah ekran daha hiç başıma gelmedi ki uzun saatler oyun oynayan biriyim bahsettiğin gibi YouTube veya Google kullanırken oluyor hep. PC yükte çalışırken olmaması ekran kartı RAM gibi donanımsal hata ihtimalini düşürüyor.

Galiba son driver bu sorunu çözdü gibi. DDU ile silip son driver temiz kurulum yapıp dener misin?
Sorun düzelmemiş malesef

Son düzenleme:
Sorununuz düzeldi mi ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı