RTX 3070 sisteme monitör önerisi

Sanıyorum hemen hemen aynı sisteme sahip sayılırız. RTX 3070 tam bir 2K kartı ayrıca oyunlarda 8 GB VRAM gayet yeterli(Bende GTA 5 1440p en yüksek ayarlarda 2 GB VRAM, AC Odyssey 1440p en yüksek ayarlarda 5GB VRAM kullanıyordu).
Lakin stüdyo programlarında render kısmında VRAM bazen yetersiz kalıyor işlem süresi uzuyor.

Bunlar eski oyunlar. Far Cry 6 gibi gorece yeni oyunlar 2K'da zorluyor 8GB VRAM'i.

Bence su an icin 2K bir monitor alin. Ileride kartin performansi veya VRAM'i sikinti cikarmaya baslayinca yanina bir FHD monitor cekersiniz, 2K monitoru ikinci ekran yaparsiniz.

Hocam ben de RX 5700 XT var. Ben bile 1440P'ye geçmeyi düşünüyorum. RTX 3070 2K için ideal 4-5 yıl boyunca oyunları en kötü ihtimalle mid-high ayarda oynarsınız. Teknolojinin de gelişeceğini hesaba katarsanız, 4-5 yıl sonra çıkan orta düzey ekran kartları 1440p için ideal olur. 4-5 yıl sonra alacağınız ekran kartı yine 1440p için yeterli olur. Yani monitörü daha uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Hocam ben de RX 5700 XT var. Ben bile 1440P'ye geçmeyi düşünüyorum. RTX 3070 2K için ideal 4-5 yıl boyunca oyunları en kötü ihtimalle mid-high ayarda oynarsınız. Teknolojinin de gelişeceğini hesaba katarsanız, 4-5 yıl sonra çıkan orta düzey ekran kartları 1440p için ideal olur. 4-5 yıl sonra alacağınız ekran kartı yine 1440p için yeterli olur. Yani monitörü daha uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Buna ek olarak DLSS var.

Hocam sorun şurada, bu kart zaten yeni nesil oyunlarda vramini sonuna kadar zorluyor. Bir iki sene daha dayanir sonrası biraz zor gibi duruyor bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı