RTX 3070 sistemin garip yerlerde güç kesmesi

Exarons

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Msi
Merhaba,

2 hafta önce Vatan Bilgisayar'dan kasa topladım. Hiç beklemediğim garip yerlerde bilgisayar bir anda gücü kesip, Power Supply kablosunu çıkartıp takana kadar açılmıyordu. Vatan Bilgisayar sorunu PSU'da buldu ve servise yolladı fakat servis PSU'nun sıkıntısız olduğunu söyledi.

Örnek olarak ise Skyrim'de oyuna girdikten 5-10 saniye sonra, the Elder Scrolls Online'a girerken, karakterlerin olduğu ekran yüklenirken gücü kesiyordu ama bu karakterlerin olduğu ekran yüklenirken alttaba inersem oyun gayet normal bir şekilde açılıyordu.

Cyberpunk 2077'de hiç olmuyordu fakat the Elder Scrolls Online'ı sildikten 2-3 gün sonra Cyberpunk'da da oyun ilk açılırken yükleme ekranında gücü kesmeye başladı ama oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklediğim zaman bu sorun çözülmüştü.

En son MSI Afterburner'dan ekran kartının Power limitini düşürdüğüm zaman hiç güç kesmemeye başladı fakat normal bir şekilde denediğimde sorun hala devam etmekte.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

**Sistem bilgileri**

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 3070 Ventus 2X.

İşlemci: Ryzen 5 5600X.

Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-E

RAM: 2xgskill Ripjaws 8 GB 3200MHz.

Depolama: Samsung 250GB SSD ve Kingston 240GB SSD.

PSU: Cougar STX-700 700W 80+

Kasa: Zalman M3 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cyberpunk'da oyun ilk açılırken yükleme ekranında gücü kesmesi hiç normal değil.
Güç kaynağı ekran kartını besleyemiyor demek bu.
Servis nasıl bir inceleme yapmışta geri göndermiş size çok garip.
Güç kaynağı olarak Cougar VTE X2 750 Watt Bronze kullanıyorum.
Aynı şekilde Vatan Bilgisayar'dan Online olarak 2020 Ocak ayında almıştım.

Araştırmalarıma göre 700 Watt rtx 3070 için fazlasıyla yeterli diye düşünmüştüm ama oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklediğimde sıkıntının çözülmüş olması garip fakat ara sıra yine oluyor ve silene kadar düzelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı