RTX 3070 tahmini fiyatı ve 3070 vs 3060

Yer
Antalya
Daha fazla  
Selamlar,

Malum dolar kuru yine bizleri şaşırtmadı ve yükseliyor. Sürekli olarak da yükselmekte. Bizler için bütün parçalara etki ediyor tabii ki bu durum. Özellikle yeni nesil parçalar için. Bu durumda maalesef alabileceğimiz şeylerin seviyesi düşmekte. Benim ise size sorularım şunlardır;

1-) sizce bu dolar artışının sonucunda çıkacak RTX 3070 kartlar şu an tahmini olarak kaç TL'den ülkemize gelir ve satışa sunulur? Özellikle ROG STRIX ve Gaming Trio/X Trio modelleri.

2-) NVIDIA kendi sitesinde Founders Edition kartlar için bahsettiği 4805 TL'den satış yapar mı? Diğer modifiye edilmiş kartlar ile arasında ne kadar fark olur?

3-) RTX 3060 performansı henüz görülmedi fakat tahmini olarak RTX 3070 ile aralarında ne kadar fark olur?

Teşekkür ederim,

İyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2-) NVIDIA kendi sitesinde Founders Edition kartlar için bahsettiği 4805 TL'den satış yapar mı? Diğer modifiye edilmiş kartlar ile arasında ne kadar fark olur?

Galiba aralıkta satışa sunulacakmış, en düşük model 6.000 TL gibi bir fiyattan başlar herhalde.
Founders Edition kartlar ülkemizde satılmıyor, o fiyata göre yorum yapmayın.

1- 5000-6000 TL olur diye düşünüyorum. Fakat ROG STRİX olursa daha pahalı olabilir.
2- Olabilir tam bilmiyorum. Modifiye edilmiş kartlar ile aralarında, kalite ve soğutma olabilir.
3- Çok bariz bir fark olmaz.

Bu kartlar piyasaya sürüldüğü zaman tek temennimiz RTX 2000 serisi ve AMD RX5700 serisi kartların fiyatlarının düşmesi biraz daha ucuzlaması yoksa bu dolar kuruna göre bir şey almak gerçekten çok zor. Elin almanı Cafe'de çalışıp araba alırken biz arabayı geçtim bir tane kıytırık kartı alamıyoruz bana çok dokunuyor.

3- Çok bariz bir fark olmaz.

O zaman bütçem RTX 3070'e tam yeterli olmaz ise RTX 3060 almamda herhangi bir sorun olmaz. İkisi de sonuç olarak yüksek kartlar. Önemli olan beni çok büyük olmayan oyunlarda, yüksek ayarlarda 5 yıl götürsün.

RTX 3070 alıp anakartı X570 veya B550'nin en düşük modellerinden almak istemiyorum. Çoğu parça eşit seviyelerde olsun istiyorum. İleride değiştirilebilir fakat onlar da artık pahalı.
Bu kartlar piyasaya sürüldüğü zaman tek temennimiz RTX 2000 serisi ve AMD RX5700 serisi kartların fiyatlarının düşmesi biraz daha ucuzlaması yoksa bu dolar kuruna göre bir şey almak gerçekten çok zor. Elin almanı Cafe'de çalışıp araba alırken biz arabayı geçtim bir tane kıytırık kartı alamıyoruz bana çok dokunuyor.

Düşeceğini sanmıyorum. Gerçi düşse bile doların bu artışı yine daha pahalıya alacağımızı gösteriyor bence.

O zaman bütçem RTX 3070'e tam yeterli olmaz ise RTX 3060 almamda herhangi bir sorun olmaz. İkisi de sonuç olarak yüksek kartlar. Önemli olan beni çok büyük olmayan oyunlarda, yüksek ayarlarda 5 yıl götürsün.

RTX 3070 alıp anakartı X570 veya B550'nin en düşük modellerinden almak istemiyorum. Çoğu parça eşit seviyelerde olsun istiyorum. İleride değiştirilebilir fakat onlar da artık pahalı.

Düşeceğini sanmıyorum. Gerçi düşse bile doların bu artışı yine daha pahalıya alacağımızı gösteriyor bence.

Firmaların sattığı eski seriler zaten ucuzlamaz benim beklentim 2. el piyasasının ucuzlaması.
Ayrıca RTX 3060 gibi güçlü bir kartı hangi çözünürlükte kullanıcaksınız? Sistemde hangi işlemci kullanılacak?

Firmaların sattığı eski seriler zaten ucuzlamaz benim beklentim 2. el piyasasının ucuzlaması.

Umarım öyle olur. Biz sıfırı yok diye sıfırından daha pahalı ikinci el motor aldık. Onlar da işin suyunu çıkarmış durumda sayılır. Bazıları hariç.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı