RTX 3070 Ti 85 dereceye ulaşıyor

• Konuyu başlatan pc1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 208

pc1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX580 8GB / Ryzen5 3600 / 16x16=32GB RAM / B450M anakart /500GB sata ssd 320GB HDD / 600w 80 psu
RAM
32GB 3200MHZ Gskill
Ekran kartı
RTX3070Tİ
Anakart
Gigabyte H610M
İşlemci
İ5-12400F
RTX 3070 Ti ekran kartım var başkasının bilgisayarına taktığımda 2 günde 73 dereceyi geçmedi.
Sabah akşam FurMark yaptık ben 5 dk oyun oynayınca %80 fanda 85 derece oluyor.
PSU'dan dolayı olabilir mi acaba? 650W Power Boost PSU kullanıyorum yakın zamanda değiştireceğim kasamda 4 adet fan var sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başkasının bilgisayarında ki fan sayısı ve kasanın konumu sıcaklığı etkiler. Diğer bilgisayarda kaç adet fan vardı ve kasanın konumu neredeydi. Masanın üstünde mi? PSU ile ilgili olmaz. Ama evet PSU değiştirin, Power Boost PSU iyi değil.

5 fan ve ikimizin kasasıda masanın altında.

Donanıms
Güç kaynağınin konuyla alakası olamaz. Kasadaki hava akımında sıkıntı vardır, fanların doğru takılıp takılmadığıni kontrol et, en kötü kasanın yan kapağı açık kullan sıcak havalarda.
Donanımsal bi problem olmasında hava akışından olsun inş

Kasayı biraz çıkardım masanın altından camları da açtım 5 derece düştü.

Son düzenleme:
PSU etkisi olur, dandik bir PSU dan kaliteli bir PSU geçişi yaparsanız 3-4 derece fark eder, aynı durum cpu ve anakart sıcaklıkları içinde geçerli, ama sizinki kadar olur mu ondan emin değilim.

PSU etkisi olur, dandik bir PSU'dan kaliteli bir PSU geçişi yaparsanız 3-4 derece fark eder, aynı durum CPU ve anakart sıcaklıkları içinde geçerli, ama sizinki kadar olur mu ondan emin değilim.

CPU da sıcak ve PC'yi hareket ettirirken şimdi PSU'dan cızırtı sesi gelip kapandı PC oyun oynuyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı