RTX 3070 Ti Ark Survival Düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

büyükmc

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
rtx3070 ti
İşlemci
intel core i5 12600f
Bende RTX 3070 Ti var arkadaşımda 2080 Super var, Ark Survival Evolved'da onun bilgisayarı 180 FPS verirken benimki 50-60 arası veriyor ekran kartımda bir sorun mu var yardım edebilir misiniz?

ARK Survival optimizasyon bakımından aşırı sorunlu bir oyun fakat aldığınız fps değeri gerçekten de olması gerekenin çok çok altında. Size bir youtube linki atayım. Bu linkteki optimizasyon ayarlarını uygularsanız fps'iniz epey bir artacaktır. Örneğin benim laptop'ımda GTX 1650, i5 11400h ve 16GB 3200MHz ram olmasına rağmen bu linkteki ayarları yapınca ve oyun içinden de ayarları orta - yüksek olcak şekilde ayarladığım zaman 100 - 120 FPS alabiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat bu videodaki tüm adımları uygulamanızı tavisye etmem. Yani çok fazla detaya inmeyin. Mesela bu videoda yanlış hatırlamıyorsam Windows Geri Dönüşüm Noktası ayarlıyordu fakat bu ayarı yapmaya gerek yok.

Ark Survival optimizasyon bakımından aşırı sorunlu bir oyun fakat aldığınız FPS değeri gerçekten de olması gerekenin çok çok altında. Size bir YouTube linki atayım. Bu linkteki optimizasyon ayarlarını uygularsanız FPS'iniz epey bir artacaktır. Örneğin benim laptop'ımda GTX 1650, i5 11400h ve 16 GB 3200MHz RAM olmasına rağmen bu linkteki ayarları yapınca ve oyun içinden de ayarları orta - yüksek olacak şekilde ayarladığım zaman 100 - 120 FPS alabiliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fakat bu videodaki tüm adımları uygulamanızı tavisye etmem. Yani çok fazla detaya inmeyin. Mesela bu videoda yanlış hatırlamıyorsam Windows geri dönüşüm noktası ayarlıyordu fakat bu ayarı yapmaya gerek yok.

Ben Steam'den indirdim bazı dosyalar yok veya farklı isimde o yüzden yapamadım ama direkt ekran kartının performansını nasıl artırabilirim çünkü arkadaşımda 1080p bende 1080p o 180 ben 50.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı