RTX 3070 Ti eGPU performansı nasıldır?

Tsukasa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5625U
RTX 3050 Mobile GPU + RTX 3070TI Desktop GPU
16 GB RAM
Öncelikle Acer Aspire 715-43G laptopum var. Ve ben buna M.2 portu aracılığıyla eGPU'm olan 3070 Ti taktım. 3050'den geçince bayağı fark yarattı. Ayrıca ileride kasa alırsam orada kullanacağım. Sizce değdi mi ve nasıl performansı, masaüstüne göre ne kadar aralarında fark var? Darboğaz oluyor işlemci ile ama yapacak bir şey yok. Watt'ını yükselttim işlemcinin ben de.
Ve testleri de şu şekilde:

Ekran görüntüsü 2025-06-28 204819.png

Ekran görüntüsü 2025-06-28 205906.png

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-28 204737.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-28 204737.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2025-06-28 205225.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-28 205225.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 28
Ideal gayet, problem görmedim. Dediğiniz gibi darboğaz zaten cok olası 1080p için çünkü işlemcinin durum belli. Düşürmek isterseniz bu durumu 2K kullanabilirsiniz harici monitör ile. Fakat o durumda da 8 GB VRAM problemi ile karşılaşmak mümkün.

Ideal gayet, problem görmedim. Dediğiniz gibi darboğaz zaten cok olası 1080p için çünkü işlemcinin durum belli. Düşürmek isterseniz bu durumu 2K kullanabilirsiniz harici monitör ile. Fakat o durumda da 8 GB VRAM problemi ile karşılaşmak mümkün.

Harici monitör hocam zaten yoksa karttan tam verim alınmıyor.

Harici monitör hocam zaten yoksa karttan tam verim alınmıyor.

Tahminimce çözünürlüğü 1080p. NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük ile 2K deneyebilirsiniz. Direkt GPU üstünden görüntü almanız da iyi olmuş. Yoksa dediğiniz gibi evet.

Laptop çağ kapatıp çağ açmış. Hayırlı olsun. RTX 3050 'yi 3070 Tİ takılıyken devre dışı bırakırsan iyi olabilir. 3070 Tİ takılı değilken açarsın. İşlemcinin 'Wattını arttırdım' demişsin. İşlemcinin MHZ'i 2.4'e düşmüş. En az 3.8-3.9 arasında gezmesi lazım. MHZ düşünce performans düşüyor diye biliyorum. Watt'ını gerekirse normale düşür en fazla 4.3 MHZ olabiliyor. İşlemci 2.4 MHZ inip orada kalmaya devam ediyorsa normal değil. Birde bence 3D Mark Time spy testi de yapın orada aynı donanımlarla E-GPU yapan kişilerle karşılaştırmalar yapabilirsin. Steam demosundan yapılabiliyor.

Tahminimce çözünürlüğü 1080p. NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük ile 2K deneyebilirsiniz. Direkt GPU üstünden görüntü almanız da iyi olmuş. Yoksa dediğiniz gibi evet.

2K olayını bir deneyeyim hocam. Ayrıca CS2 de mesela GPU ve CPU kullanimi %30~40% arasında geziyor ama FPS 100-90 falan oluyor bunu arttıramaz miyim? Sadece CS ile oldu herhalde bu olay.

Laptop çağ kapatıp çağ açmış. Hayırlı olsun. RTX 3050'yi 3070 Ti takılıyken devre dışı bırakırsan iyi olabilir. 3070 Ti takılı değilken açarsın. İşlemcinin 'wattını arttırdım' demişsin. İşlemcinin MHz'i 2.4'e düşmüş. En az 3.8-3.9 arasında gezmesi lazım. MHz düşünce performans düşüyor diye biliyorum. Watt'ını gerekirse normale düşür en fazla 4.3 MHz olabiliyor. İşlemci 2.4 MHz inip orada kalmaya devam ediyorsa normal değil. Bir de bence 3D mark time spy testi de yapın orada aynı donanımlarla e-GPU yapan kişilerle karşılaştırmalar yapabilirsin. Steam demosundan yapılabiliyor.

Yok oyunlarda falan işlemci 4.3MHz oluyor zaten, o test GPU içindi o yüzdendir default olarak 15W işlemci ancak Universal Utility diye bir programla 26-27W a kadar çıkarabildim. Ama oyunun yükleme ekranında 35'e kadar çıkıyor ama oyunda iken 26 civarinda genelde.

2K olayını bir deneyeyim hocam. Ayrıca CS2 de mesela GPU ve CPU kullanimi %30~40% arasında geziyor ama FPS 100-90 falan oluyor bunu arttıramaz miyim? Sadece CS ile oldu herhalde bu olay.

CS2 kaynaklı olabilir, aktif olarak oynamadığım için net konuşamıyorum.

CS 2 deki ekran kartı kullanımını arttırmak için Nvidia denetim masasındaki ayarları kaliteye göre ayarlamak daha iyi oluyor. Ya da 2k çözünürlük yapılabiliyorsa oda olur. İşlemci darboğaz yaptığından Oyunun grafiğini de düşürmemen gerekiyor. Tüm oyunları mümkün olduğunca en yüksek ayarlarda oynaman gerekli.

Son düzenleme:
CS 2'deki ekran kartı kullanımını arttırmak için NVIDIA denetim masasındaki ayarları kaliteye göre ayarlamak daha iyi oluyor. Ya da 2K çözünürlük yapılabiliyorsa oda olur. İşlemci darboğaz yaptığından oyunun grafiğini de düşürmemen gerekiyor. Tüm oyunları mümkün olduğunca en yüksek ayarlarda oynaman gerekli.

Evet darboğaz kısmını anladım ama neden işlemci %100 ve GPU %30 değil mesela neden ikisinin de kullanımı benzer onu merak ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı