RTX 3070 Ti ekran kartı RAM'dan VRAM alıyor mu?

4000 serisi daha güncel kartlar ama ben olsam 4060'ı bekler fiyat çok pahalı olursa 3070 alırım ama şöyle bir şey var yarın öbür gün fiyatlar nasıl olacak bilemeyiz malum sürekli artıyor fiyatlar.

Ödeyeceğin ücrete ve kullanacağın çözünürlüğe bağlı. Şahsen 3070 Ti yerine 3080'e zorlamayı ya da RX 6800 almayı tercih ederim. 10-16 GB daha güvenli bir liman.

Teşekkür ederim hocam.

4000 serisi daha güncel kartlar ama ben olsam 4060'ı bekler fiyat çok pahalı olursa 3070 alırım ama şöyle bir şey var yarın öbür gün fiyatlar nasıl olacak bilemeyiz malum sürekli artıyor fiyatlar.

Oda doğru hocam ama 4060'ı NVIDIA haziran zamanı çıkaracağım diyor o zaman kadar beklemek ne bileyim uzun.

O şekilde de olmuyormuş. RAM hiçbir zaman harici ekran kartına karışmıyor. @Yener K. ile tartışmasını yapmıştık.

Bana da geçtiğimiz aylarda birisi kaynaklar atmıştı bu görev dağılmının nasıl yapıldığı ile alakalı ama "kısmen" var böyle bir durum. VRAM ile RAM tabii birbirine karışamaz bu doğru her şeyden önce hızları tamamen farklı ama iş görevinde VRAM yetersiz kalırsa bu sebeple performans düşmeye başlıyor nedeni de datanın bu süper hızlı belleklerde yeteri kadar alan bulamaması.

Burada mevzuyu donanımlardan ziyade oyun belirliyor. Yazılımlarda hiçbir şekilde aksi mümkün değil. Atıyorum yapay zeka ile görsel çizdireceğiz 24 GB VRAM mi lazım o şart, isterse sistemde 128 GB RAM olsun data bunlara hiç gitmiyor.

Bu VRAM olayı bazen can sıkıyor. Bazen yetmiyor. Harici GPU mevcut olan RAM'den almaz. Oyunlarda ise VRAM yetmezse fazla RAM kullanımı görülebiliyor. Sistem bir çeşit darboğaz yapıyor. Sistemde 32 GB bile RAM olsa ekran kartının VRAM'i asilirsa oyun zevk vermiyor. Özellikle 1080p üstü oyunculuk için VRAM miktarı önemi artmaya başladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı