RTX 3070 Ti vs RTX 4070 Ti

Oyun olarak belki dalga geçeceksiniz ama World of Warcraft ve DOTA 2 oynuyorum. Grafik programlarına başlangıç yapmayı düşünüyorum.

Bir de mevcuttaki ID-Cooling SE-224-XT kule soğutucum var. Bu soğutucu yeterli olur mu ?
R5 5600 için yeter. Yükseltme yapacaksanız yetmeyebilir.

Oyun olarak belki dalga geçeceksiniz ama World of Warcraft ve DOTA 2 oynuyorum. Grafik programlarına başlangıç yapmayı düşünüyorum.

Bir de mevcuttaki ID-Cooling SE-224-XT kule soğutucum var. Bu soğutucu yeterli olur mu ?
Kış aylarında 5800X3D belki yetebilir ama yaz sıcaklarında malesef yeterli olmaz. İlla hava soğutma istiyorum derseniz, Arctic Freezer 34 eSports Duo'yu, sıvı soğutma isterim derseniz Arctic Liquid Freezer serisinden, kasanıza uygun olanı(240-280-360-420) seçmenizi öneririm. Ama yazın, hava soğutma da bir yerde tıkanabiliyor. Özellikle Ege sıcaklarında yaşıyorsanız.

Şuan kendime nasıl kızıyorum :) 4070TI diye yola çıkıp 4080'e döndüm, yetmez gibi bir de işlemciyi değiştirmeye kalktım şimdi bir de soğutucu çıktı karşıma bir anda 50binlik oldum gibi :)

Ankarada yaşıyorum. Kasam da Corsair 4000D Airflow

Şuan kendime nasıl kızıyorum :) 4070TI diye yola çıkıp 4080'e döndüm, yetmez gibi bir de işlemciyi değiştirmeye kalktım şimdi bir de soğutucu çıktı karşıma bir anda 50binlik oldum gibi :)

Ankarada yaşıyorum. Kasam da Corsair 4000D Airflow
Radiator Compatibility120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm

Kasanız bunları destekliyor. 420mm dışında, ister RGB'li ister RGB'siz istediğiniz Arctic LF sıvı soğutmayı alabilirsiniz.
İlla AM4'de kalacağım dediğiniz için böyle oldu fakat şunu da unutmayın, ileride anakart+ram+işlemci upgrade'i yaparsanız, ekran kartı da, sıvı soğutma da, yeni alacaklarınızla birlikte kullanılabilir ürünler.

Radiator Compatibility120mm, 140mm, 240mm, 280mm, 360mm

Kasanız bunları destekliyor. 420mm dışında, ister RGB'li ister RGB'siz istediğiniz Arctic LF sıvı soğutmayı alabilirsiniz.
İlla AM4'de kalacağım dediğiniz için böyle oldu fakat şunu da unutmayın, ileride anakart+ram+işlemci upgrade'i yaparsanız, ekran kartı da, sıvı soğutma da, yeni alacaklarınızla birlikte kullanılabilir ürünler.
İnceleyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Amaç 2k gaming ise 4080 e hiç gerek yok. Boşa para israfı

4070TI ile arasındaki fiyat farkı 5-7bin TL civarlarında. Almışken neden daha iyisi olmasın kafasındayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı