raster
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir bilgisayar alacağım ve ekran kartı seçmem gerekiyor. Bu konunun fazlaca açıldığını biliyorum ama sormak istediğim şey biraz daha farklı. Şimdi benim görmüş olduğum üzere NVIDIA ve AMD'nin denk olduğu kartlarında açık ara bir fiyat farkı var ve AMD bu konuda çok daha ucuz. Ve mesela NVIDIA tarafında 3070 Ti almaya kalksam bile 8 GB olduğundan dolayı istemiyorum. Ben 2K oyunları rahat şekilde oynatabileceğim ve 2K videolar rahat bir şekilde düzenleyebileceğim bir ekran kartı istiyorum. Ekran kartı konusunda AMD'de neden kararsız olduğumu da belirteyim. AMD tarafında sorun yaşayan kişiler çok ve şahsen 5500XT kullanmama rağmen performansından çok da memnun kalmadım. Hikayeli oyunları falan hiç istediğim şekilde oynayamıyorum. AMD tarafında bu nedenle kararsızım. Gelelim NVIDIA tarafına. Bu tarafta kaliteli ASUS, MSI gibi markaların 3070 Ti'ın pahalı olmasının üstüne marka olunca daha uçuk bir fiyata çıkıyor. NVIDIA'nın yazılım ve donanımsal olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum ancak bu konuda da pek kararsızım denebilir. Yani ben sorunumu anlatabilmiş olduğumu düşünüyorum. Normalde AMD tarafında en fazla 6800XT, NVIDIA tarafında da 3070 Ti çıkmayı düşünüyordum ama sorularıma açıklık kavuştuğunda daha iyi bir karar verebileceğim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: