RTX 3070 Ti vs RX 6800 XT

Hocalarım hepinize teşekkürler yardımınız için. Bir şey daha sormak istiyorum. Hani eğer alırsam zaten 6800XT alacağım. Bu kartta hani 5500XT'den geçeceğim için öyle düşük seviye bir kart ta değil. Ondan dolayı 6800XT'de sorun olmasını biraz daha az bekliyorum hani yüksek seviyeli bir kartta belki daha az sorun olur. Sizce bu konuda doğru mu düşünüyorum yoksa gene düşük modeller gibi sorun çıkma ihtimali var mı?
Doğru düşünüyorsunuz. Bir zahmet AMD'de uğraşsın bu sorunlarla.

Ben patladiklarini düşünmüyorum, tam tersi daha çok kar ettiler, son kullanıcı için pek iyi değil tabii ama onların işine geldi. NVIDIA çok tekelleşmiş bir firma globalde sadece piyasa değerlerine bakarak bile anlayabiliriz bunu. Bu arada bütçe nedir? Çok ucuza bir 3070 Ti de var şu an indirimde fakat 18-20k gibi bir bütçe düşünüyosanız RTX 4070'e bakabilirsiniz.

Yani bütçeyi gene tam olarak belirlemedim toplamı en fazla 28-30k tutabilecek bir sistem düşünüyorum ondan belki 18k civarı ayırabilirim gibi. Kasım indirimlerinde almayı düşündüğüm için daha hesap yapmadım ama AMD'den en fazla 6800XT NVIDIA'dan en fazla 3070 Ti alabilirim gibi görünüyor. İkisi arasından da 6800XT'yi seçtim gibi yani biraz daha rahatladı için bu konuda.

Doğru düşünüyorsunuz. Bir zahmet AMD'de uğraşsın bu sorunlarla.
NVIDIA Driver'ı AMD'ye göre daha iyi ama düşük VRAM sunuyor.
AMD yüksek VRAM sunuyor ama Driver'ı NVIDIA kadar değil.

Driver sıkıntıları çok umurumda değil diyorsan AMD alabilirsin.
Peki bu yazılımsal sorunlar ileride mesela birkaç ay veya 1 yıl gibi bir sürede kapatabilir miler? Sizce ne olur?

Şu anda bile neredeyse hiç sorunu yok. İlerleyen güncellemeler ile daha da azalır.
Yani yazılım sorunu aslında bazen tam AMD'den de olmuyor donanım ile alakalı mesela güç kaynağı RAM gibi parçalar da önemli.
Çok teşekkürler bu konudan sonra içim bir nebze de olsa rahatladı. Yardım eden herkese teşekkürler. Yüksek ihtimal zamanı gelince 6800XT alacağım. Hepinize iyi akşamlar.

Ben AMD RX6800 kullanıyorum, yaklaşık 7aydır. Memnunum, bir sorun yaşamadım. Performans olarak beni tatmin ediyor. Aynı ikilemde kalmıştım, VRAM'den dolayı ve aynı fiyat bandındaki ürünlerde AMD daha güçlü olduğu için bu seçimi yaptım, yine olsa yine aynı seçimi yapardım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı