RTX 3070 ve Ryzen 5 3600X sisteme OC önerisi

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba herkese,

Intel sistemden AMD sisteme geçiş yaptım ve merak edip sormak istediğim bazı şeyler var. İ7 4790K işlemcimi emekliye ayırıp Ryzen 5 3600X aldım.
İşlemci sürekli voltaj ve frekans değiştiriyor. Bios a girip O.C Genie 4 diye bir şeyi aktif ettim işlemci otomatik olarak şu an 4.4 Ghz ye O.C etti kendini.
XMP açınca mavi ekran alıyorum ara ara o yüzden onu kapadım. Ramler düşük frekansta çalışıyor şu an. Bunun çözümünü bilen varsa yardım edebilirse çok mutlu olucam.
Acaba 3600X alarak hatamı ettim onu da bilemiyorum.
Ryzen Mater programını kullanamadım, sadece değerleri okuyabiliyorum. İşlemciye kaç V verip kaç Ghz de kullanmam gerek yardım ederseniz sevinirim.
Sistemi 4K monitörde kullanıyorum.

Anakartım MSI B450 A-Pro Max
RAM: Gskill Trident Z 2X8GB 3200Mhz
GPU: Palit RTX 3070
CPU: Ryzen 5 3600X
Soğutucu olarak da Dark Freezer Link ürününü kullanıyorum.
Kasa: Thermaltake View 27 Link

Bios a girip O.C Genie 4 diye bir şeyi aktif ettim işlemci otomatik olarak şu an 4.4 Ghz ye O.C etti kendini.
Bence bu işlemi şimdilik geri alın.

Ryzen işlemcilerin performansında ram frekansı çok önemli. O yuzden bence ilk önce işlemci ile ilgili hiçbir ayar yapamadan xmp sorununu çözün. Ram lerin 3200 de çalışması performansı direk etkiler. Xmp den olmuyorsa manual yapan arkadaslar var. Onların yazılarından detaylı açıklamalar bulabilirsiniz.

Ram sorunu çözüldükten sonra CPB u kapatıp işlemciyi kullanın, eğer performansı size oyunlarda yetmez ise o zaman CPB yi açıp undervolt yapabilirsiniz.

İçiniz rahat olsun işlemci gayet kuvvetli güzel bir işlemci.

Bence bu işlemi şimdilik geri alın.

Ryzen işlemcilerin performansında ram frekansı çok önemli. O yuzden bence ilk önce işlemci ile ilgili hiçbir ayar yapamadan xmp sorununu çözün. Ram lerin 3200 de çalışması performansı direk etkiler. Xmp den olmuyorsa manual yapan arkadaslar var. Onların yazılarından detaylı açıklamalar bulabilirsiniz.

Ram sorunu çözüldükten sonra CPB u kapatıp işlemciyi kullanın, eğer performansı size oyunlarda yetmez ise o zaman CPB yi açıp undervolt yapabilirsiniz.

İçiniz rahat olsun işlemci gayet kuvvetli güzel bir işlemci.
XMP olayını araştırmam gerek sanırım. XMP açınca bilgisayarı ilk açtığımda ara ara mavi ekran verip kendini resetleyip öyle açılıyor sistem. XMP kapatınca sorun yok ama.

XMP olayını araştırmam gerek sanırım. XMP açınca bilgisayarı ilk açtığımda ara ara mavi ekran verip kendini resetleyip öyle açılıyor sistem. XMP kapatınca sorun yok ama.
Bir araştırın derim. XMP yi açmadan da frekansı manuel ayarlayan arkadaşlar ve yazılar vardı forumda.
Mesala en son gördüğüm ;Vengeance 3000 MHz Frekans yükseltme

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı