RTX 3070 ve Ryzen 5 5600X'li sistem toplama

Bütçe
33.000 TL
Hocam bu bütçede 3070 mi alırsınız Ti veya 3080 mi?

İşlemci, ekran kartı hariç diğer donanımlar önemli, anakart, SSD, kasa, soğutucu senin gösterdiğin ASUS'un kasasını hiç önermiyorum ben kullandım hava akışı hiç iyi değil toplama yapsa daha iyi ileriye dönük donanımlar uzun süre götürür oyun amaçlı sistem için 3070 kart daha idealdir ekran kartına tonlarca para dökme bana mantıksız geliyor ben de topladım sistem 1 ay önce 26 bin TL'ye

Anakart: MSI X570 MEG ace.

İşlemci: Ryzen 7 5800X

RAM: Team T-Force xtreem ARGB white 2x16 4000MHz 32 GB.

Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX3070 vısıon OC 8 GB 256bit

MSI spatium M480 1TB M.2 SSD.

Soğutucu: Corsair H150 elit capalix 360.

Kasa: XPG Battlecruiser beyaz

Güç: FSP Hydro G PRO 850W Gold.

Son düzenleme:
İşlemci, ekran kartı hariç diğer donanımlar önemli, anakart, SSD, kasa, soğutucu senin gösterdiğin ASUS'un kasasını hiç önermiyorum ben kullandım hava akışı hiç iyi değil toplama yapsa daha iyi ileriye dönük donanımlar uzun süre götürür oyun amaçlı sistem için 3070 kart daha idealdir ekran kartına tonlarca para dökme bana mantıksız geliyor ben de topladım sistem 1 ay önce 26 bin TL'ye.

Anakart: MSI X570 MEG ace.

İşlemci: Ryzen 7 5800X.

RAM: Team T-Force xtreem ARGB white 2x16 4000MHz 32 GB.

Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX3070 vısıon OC 8 GB 256bit.

MSI spatium M480 1TB M.2 SSD.

Soğutucu: Corsair H150 elit capalix 360.

Kasa: XPG Battlecruiser beyaz.

Güç: FSP Hydro G PRO 850W Gold.

Bunlar birkaç örnek. GameGaraj ve İncehesap'ta var özelleştirme seçenekleriyle. Diğer donanımlar da önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ssd olarak bana 500 gb kesinlikle yetmez o yüzden 1Tb olmazsa olmaz benim için. Açıkçası işlemciden memnunum. Yani bunun bir sonu yok her zaman daha iyi işlemci vs var ama baya bir araştırdım ve kullanan hemen hemen herkes çok memnun. Genelde beklenenden de iyi performans verdiği yazılmış. Ekran kartı olarak 3070'de sabit kalacağım 4k gibi bir beklentim zaten yok 2kda da 3070'in performansı gayet yeterli gözüküyor 3070ti'dansa bütçemi diğer parçalara paylaştırmayı yeğledim. Ram olarak Corsair 8x2 3600 mhz CL16 DDR4 modeliyle öncekini değiştirdim. Soğutucu olarak da 240mmlik Corsair H100 modelini gözüme kestirdim ancak biraz korkutuyor. Soğutma konusunda problem yaşar mıyım sizce Corsair h100 240mm ile?

SSD olarak bana 500 GB kesinlikle yetmez o yüzden 1TB olmazsa olmaz benim için. Açıkçası işlemciden memnunum. Yani bunun bir sonu yok her zaman daha iyi işlemci vs var ama bayağı bir araştırdım ve kullanan hemen hemen herkes çok memnun. Genelde beklenenden de iyi performans verdiği yazılmış. Ekran kartı olarak 3070'de sabit kalacağım 4K gibi bir beklentim zaten yok 2K'da da 3070'in performansı gayet yeterli gözüküyor 3070 Ti'dansa bütçemi diğer parçalara paylaştırmayı yeğledim. RAM olarak Corsair 8x2 3600 MHz CL16 DDR4 modeliyle öncekini değiştirdim. Soğutucu olarak da 240mmlik Corsair H100 modelini gözüme kestirdim ancak biraz korkutuyor. Soğutma konusunda problem yaşar mıyım sizce Corsair H100 240mm ile?

Soğutma kısmında arkadaşım kullanıyor Corsair H100 rahat ol Cooler Master gibi değil fanları sesiz soğutması çok güzel arkadaşta senin gibi biraz çekindi sonra soğutucuyu çok beğendi sıcaklık değerleri tabii her kasadan kasaya değişir kasanın sürkülasyonu da önemli boşta 37 derece Control oyununda 62 derece PUBG 66 derece, CS:GO 58 derece Tom clayn Rainbow Six 67 derece 70 dereceyi görmedi şu an Corsair H100 yeni ve güncel soğutucu. Kurulumu çok basit

Soğutma kısmında arkadaşım kullanıyor Corsair H100 rahat ol Cooler Master gibi değil fanları sesiz soğutması çok güzel arkadaşta senin gibi biraz çekindi sonra soğutucuyu çok beğendi sıcaklık değerleri tabii her kasadan kasaya değişir kasanın sürkülasyonu da önemli boşta 37 derece Control oyununda 62 derece PUBG 66 derece, CS:GO 58 derece Tom clayn Rainbow Six 67 derece 70 dereceyi görmedi şu an Corsair H100 yeni ve güncel soğutucu.
İçimi baya rahatlattın valla. Çünkü diğer bahsedilen soğutucular bütçemin üstündeydi. Teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı