RTX 3070Ti vs RTX 4060

Arkadaş 750W kullanıyormuş ben de 750W kullandığı için şanslısın tarzında dedim.

Başkan şu anki tartıştığımız konuda sana karşı laf anlatmaya çalışan 4-5 kişi var. Şu an o kadar uzadı ki konu 5 sayfa oldu. Bu 5 sayfanın 3 sayfası senin fikirlerini değiştirmek ve yanlış olduğunu anlatmak için yazıldı. Şimdi ben mi okuma özürlüsüyüm sen mi? Bensem amenna sıkıntı yok fakat sen ne oluyorsun bu durumda?

Nereden biliyorsun güzel bir model olmadığını?

Yoldan 10 adam çevirsem 8'i kötü bir model olduğunu biliyor zaten? Rampage'nin ben şu ana kadar hiçbir kaliteli şeyini görmedim gayet de kötü modelleri var iyi demek saçmalık.

Tamam fehmi sen dedin diye çöp Rampage PSU :D

Fehmi dedi diye çöp değil zaten çöp.

@897669 İnsan satın aldığı mâlı tabi övmek, önermek ister. Gömüldüğünü görmek hiç istemez ama objektif olmak lazım. Kendi kullandığı ürünleri bile gömebilen ama yiğidi öldürüp hakkını yemeyen bir insanımdır.

Rampage'in 2 farklı ürünleri oluyor.
1- Ucuz ve merdiven altı olanlar. Bu yüzden çoğunlukla "çöp" denir çünkü millet parası olmadığı için ucuzları alıyorlar ve bu ucuzlar siz 10 yıl kullansanız bile aslında merdiven altı etiket basma ürün. Rampage kendi ürününü üretmez, komple etiket basma ürün çıkarır.
Kullandığınız modeli araştırırsanız isimsiz bir çin malı ürün olduğunu bulabilirsiniz doğrusu.

"Eee ben kullanıyorum, turp gibi çalışıyor." dersenizde, yani... FSP PSU'lara garanti verebiliriz, "şu şu senaryolarda..." diye durum ifade edebiliriz ama Rampage ürünleri merdiven altı olduğu için Allah'a emanetler. Eğer ev elektirik altyapınız cidden korumalı ve sağlam ise yada çok sıkıntı çıkarmıyorsa ve şanslıysanız 5-10 yıl kullanabiliyorsunuz. Ama herhangi bir voltaj sorununda çok alt seviye ise anakart, GPU yakabiliyor. Mısır gibi patlatıyor birkaç devre elemanını.
Ama daha şanslıysanız SATA depolama veya sadece kendisi bozulur olur.

"Eeee peki bunun hiç mi iyi ürünü yok?" Aslında var:
2- Rampage'in pahalı ve orta segment fiyatındaki ürünleri ise bilindik markaların ürünlerine etiket basma oluyor. Monster firmasının ASrock ürünlerine Monster logosu yapıştırması gibi düşünün. En pahalı Rampage PSU kısaca bir Bitfenix veya FSP PSU olabilir ama üstünde Rampage yazıyor gibi.
"Ne güzel işte, ozaman bunu alalım." diyorsanızda, olması gereken fiyattan pahalıya satıyorlar. Satmasalar bile gene inceleme, testler ve donanım bilgisi olmuyor Rampage isimli olduğu için. Bir Allah'ın kulu hangi modelin etiketlisi olduğunu söylemediği sürece satın almadan kalitesini bilemiyorsunuz ve Rampage ürünlerinin çoğunun profesyonel incelemesi yok.
Komple satılmış insanlar inceleme çekiyor, her markada olan satılmışlar.
"DonanımArşivi" gibi alıp ciddi ciddi çeken vardır ama büyük ihtimalle en çok satan olan modeller oluyor. Pahalı PSU'da kim alsın da en çok satan olsun? En az değer gören parça sonuçta, adam RTX 4060 sistem ile Frisby PSU kullanıyor.

Bunu diğer forum kullanıcıları gibi komedi olarak görmeyin. PSU'yu 2.el de satıp sağlam bir marka almanızı öneririm, daha sessiz ve daha güvenli olur. Para gökten yağmuyor sonuçta.

İki ekran kartınında FurMark sonuçları burada, 4060 video attı videodan ekran görüntüsü aldım, sıcaklık 65 derecelerde.

Dosya Ekleri

• IMG-20250515-WA0059.jpg
    IMG-20250515-WA0059.jpg
    105,4 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20250515_211551_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250515_211551_WhatsApp.jpg
    53,2 KB · Görüntüleme: 14
İki ekran kartınında FurMark sonuçları burada, 4060 video attı videodan ekran görüntüsü aldım, sıcaklık 65 derecelerde.
RTX 4060'ın değerleri gözükmemiş.
3070Ti ise 3 fanlı bir GPU için kötü sayılabilir. Felaket değil ama RPM ile sıcaklık çoğu iki fanlıdan bile yüksek.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250515_213147_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250515_213147_WhatsApp.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_20250515_213154_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20250515_213154_WhatsApp.jpg
    54,1 KB · Görüntüleme: 14
Mavi yazılar mı değerler.
Sıcaklık 64 derece ama RPM değeri yerine fan hızı yüzdesi var. Standart olarak 3000 maksimum sayarsak 1500RPM civarı iyi. Kart modeli varsa bakabilirim doğrusu.

3 fanlı gigabyte eagle 4060
Maks hızı hakkında bilgi bulamadım ama 3 fanlı modellerin maks hızları çoğunlukla düşük olur.

Asıl konuya gelirsek:
Düz RTX 4060 sizin şuanki kullandığınız RTX 2080S'ten güçsüz, en iyi ihtimal ile aynı FPS:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 4060'a geçmenizin manası yok. Alacaksanız 3070Ti tercih edilebilir kalıyor ama onunda bir termal bakım zamanı gelmiş sanırsam.

Rampage = çöp kovası; çöptür mide bulandırır. Ve savunanınıda ilk defa görüyorum. Rampage'ye biraz daha övün o PSU patlamazsa ben bir şey bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı