RTX 3080 Çökme ve Kilitlenme Sorunları Doğrulandı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.483
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
RTX 3080

Son zamanlarda çökme ve kilitlenme sorunlarıyla gündeme gelen GeForce RTX 3080 ekran kartları ile ilgili üretim ortağı EVGA tarafından açıklama geldi. Henüz birkaç gün önce RTX 3080 ekran kartlarında bazı çökme ve kilitlenme sorunlarından bahsetmiştik. Bu konu birçok farklı forumda tartışılıyor ve kullanıcılar oyunlarda yaşadığı sorunları dile getiriyor. Özetleyecek olursak, bu problemler fabrika çıkışlı olarak […]

Devamı: RTX 3080 Çökme ve Kilitlenme Sorunları Doğrulandı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Merak edenler için özet:
İncelediğimiz ASUS TUF 3080 kart çok iyi çıktı, rahatlıkla alabilirsiniz. Hatta güç beslemesi olarak en sağlam modellerden biri TUF çıktı. ASUS bu sene 3080 lansmanını en iyi puanla geçti.

Şimdi MSI sürümü test ediyoruz, şu ana kadar sorun çıkmadı bizdeki modelde ama yine de uzun süre çalıştırıp çökme var mı bakacağız.

Zotac sürüm tavsiye etmiyoruz, çok fazla sorun bildirildi. EVGA zaten haberde yazıyor.

Diğer ucuz 3080'lere şüpheli yaklaşmak gerekiyor gibi duruyor.

Gigabyte'ta henüz bir gelişme duymadık, gelirse bakacağız.

FE sürüm zaten Türkiye'de satılmıyor ama sorunsuz çıktı ufak Coil Whine haricinde, birkaç kartta daha hafif CW var ama gözardı edilebilecek seviyede.
 
Allahtan stoklar çabuk tükenmiş diyelim. Bu tip ürünleri çıktığı ilk günlerde almamak gerekiyor, telefonundan Playstation'una, ekran kartından akıllı saatine hep ilk seriler eksiklerle, hatalarla çıkar, ilk alanlar hep pişman olur ama yeni bir üründe yine ilk günden alanlar daima çıkar. Bence çökme ve kilitlenme sorunundan daha büyüğü Coil Whine sorunu, çünkü hiçbir şekilde yazılımla düzelmeyecek bir "bobin ağlaması", tamamen donanımsal. İşin kötüsü birçok firma CW sorunu olan ürünü iade almamak için kırk takla atıyor. Sırf ilk günden sahip olmak için alanlar CW'lı kartlara kaldı, çökme sorunları da bonus oldu. Geçmiş olsun artık.
 
Üreticiler parçadan mı kısmaya çalışmış, anlamadım ki? Şahsen ASUS'un TUF ekran kartını ve güç beslemelerini görünce hayrete düşüyor insan.

@deMarc Coil Whine performansa etki edin bir sorun değil zira. Evet kötü bir şey, ama durum bu.
 
Demek ki RTX 3080 GPU'su problemli değil.
Her kartın kronik problemli modelleri var.
Çok da takılacak bir sıkıntı degil o zaman.
Aynen sorun çekirdekte değil, kart üreticilerinin acele etmesinde çıktı. Yeterince test etmeden basmışlar kartları. Yine de sorun 3080 ve benzer güçte kartları, AMD de üretse pek ucuza üretemeyeceklerini gösteriyor. En azından güç bileşeninden kısamıyorsun, çökme oluyor. Daha önce olmuyor muydu? Oluyordu ama 3080'de hızlı ortaya çıktı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı