RTX 3080 ısı değerleri normal mi?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
İyi sosyaller. Zotac RTX 3080 AMP HOLO 10 GB version ekran kartım var. Undervolt yaptım buna çünkü hem fazla güç tüketmesinden rahatsız oluyordum hemde fazla ısınıyordu bu iki sebepten ötürü undervolt yaptım ekran kartına. Aşağı da az önce testini bitirdiğim Furmark testinin sonuçlarını bırakacağım. Bunu 2.el olarak satın aldım bakımı yapılmamış sanırım.

1762542497292.png

Bu ısı değerleri undervolt edilmiş hali. Stok halinde ise Hotspot 108 dereceleri kadar görüyordu GPU Temp ise 75 80'leri görüyordu. Bana kalırsa bakım zamanı gelmiş gibi çünkü fanlar neredeyse %100 de çalışıyor ve sıcaklık 70'lerde geziyor bu bana pek normal gelmedi her ne kadar anlamasam da.

Sizlerin de önerilerinizi almak isterim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM sicakligi gayet iyi. Termal pad değiştirmek gerek yok. İyi bir termal macun alıp bakımını yap yeter.
Hocam merak ettiğim bir şey var. Bu Hotspot ısı değeri de düşer termal değişince öyle değil mi? İnanın pek anlamıyorum ekran kartı bakımlarından. Ek olarak 1.5 sene önce işlemcim için aldığım macun hala duruyor ondan sürsem sorun olur mu?

@UranusWASTAKEN
Hangi macun ve hangi koşulda saklandı? Termal macun değişimi yaparsan hot spot sıcaklığı düşer.
Hocam macun: ZM-STC10 saklandığı koşul ise oda sıcaklığın da bir kabın içerisinde. Ağzı kapalı paketinin içinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00