RTX 3080 laptopta FPS neden düşer?

enes ortakaya

Yoctopat
Daha fazla  
Excalibur G911 RTX 3080, i7 11. nesil cihazım var. Ekran kartının VRAM'lerindeki termal pedler yıprandığı için termal pedleri söküp termal macun kullandım, pedler zaten çok inceydi. Asıl konu şu: Bilgisayarı ilk açtığımda oyuna (CS2) girdiğimde 2.5k çözünürlükte 130–150 FPS alıyorum. Bir süre oynadıktan sonra FPS'im 60'a düşmeye başlıyor. Forza 5 oynadığımda 100 FPS alırken, bilgisayarla biraz oyun oynadıktan sonra Forza'ya girmeye çalıştığımda 45 FPS alıyorum. Bu bilgisayarın sorunlarından sıkıldım, yok mudur çaresi?

Son düzenleme:
Excalibur G911 RTX 3080, i7 11. nesil cihazım var. Ekran kartının VRAM'lerindeki termal pedler yıprandığı için termal pedleri söküp termal macun kullandım, pedler zaten çok inceydi. Asıl konu şu: Bilgisayarı ilk açtığımda oyuna (CS2) girdiğimde 2.5k çözünürlükte 130–150 FPS alıyorum. Bir süre oynadıktan sonra FPS'im 60'a düşmeye başlıyor. Forza 5 oynadığımda 100 FPS alırken, bilgisayarla biraz oyun oynadıktan sonra Forza'ya girmeye çalıştığımda 45 FPS alıyorum. Bu bilgisayarın sorunlarından sıkıldım, yok mudur çaresi?
eksik driver olabilir windowx + x basıp aygıt yöneticisinden sarı ünlem yanan birşey varmı bak driverlerin güncelmi?
he bide çok ısındığından dolayı olabilir veya ssdnin ömrü azalmış olabilir Crystaldiskmark adlı programdan ssdnin sağlık değerlerine bakıp yazarsan iyi olur. Termal macun yenilemeyide unutma çünkü laptoplar kolay isinabilir

Eksik driver olabilir windowx + X basıp Aygıt Yöneticisi'nden sarı ünlem yanan bir şey var mı bak driverlerin güncel mi?
He bir de çok ısındığından dolayı olabilir veya SSD'nin ömrü azalmış olabilir CrystalDiskMark adlı programdan SSD'nin sağlık değerlerine bakıp yazarsan iyi olur. Termal macun yenilemeyide unutma çünkü laptoplar kolay isinabilir

Ekran kartının VRAM'lerinin Termal pedlerini sanırsam (0.50) veya (0.75) mm söküp termal macun sürmemin sıcaklığa etkisi ne yönde olmuştur görsele ekledim sürdüğüm şekili

Dosya Ekleri

• IMG_2581.jpeg
    IMG_2581.jpeg
    177,4 KB · Görüntüleme: 5

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı