Bütçe
2700-2800€
Sey Anakart olarak B550 Tomahawk çok daha iyi bir seçim olur. demissiniz ama sebeplerinden de bahsedebilir misiniz lutfen?

Butcem 2700-2800€ civarindadir.
VRM'ler daha soğuk. OC'ye daha elverişli daha soğuk çalışan bir anakart. Yani Ryzen 7 5800x için şart değil seçtiğiniz anakartta da çok sıkıntı çekmezsiniz. Ama olursa daha iyi anlamında önermiştim. OC yapacaksınız diye önermedim bu arada daha kaliteli bir anakart diye önerdim. Bütçe varsa bu anakart uygun olur o sisteme.

SSD ve sogutucuya ne dersin? Bir de R7 mi R5 mi tercih etmeliyim. Tesekkur ederim bu arada yardimin icin.

Bir de Tomahawkin ne gibi artilari var pro a ya kiyasla?
İkisi de fark etmez. Bütçen çok yeterli ise, 5800X alınabilir ama R7 5800X ilke 5600X arasında sadece çekirdek farkı var. İkisi de çekirdek sayısı haricinde aynı diye biliyorum.
SSD iyi.
OC'ye daha uygun Tomahawk Max. VRM gibi şeyler çok daha iyi.

İkisi de fark etmez. Bütçen çok yeterli ise, 5800X alınabilir ama R7 5800X ilke 5600X arasında sadece çekirdek farkı var. İkisi de çekirdek sayısı haricinde aynı diye biliyorum.
OC'ye daha uygun Tomahawk Max. VRM gibi şeyler çok daha iyi.
OC dedigin overclock mu. Yok OC yapmak istemiyorum o zaman ana kart kalsin mi?

Onun dışında VRM ve soğutma daha iyi. Kısacası anakartı iyi seç bence bu kadar bütçede.
Tamamdir o zaman R5 gidip anakarti gelistirmek daha mantikli olur galiba.
VRM'ler daha soğuk. OC'ye daha elverişli daha soğuk çalışan bir anakart. Yani Ryzen 7 5800x için şart değil seçtiğiniz anakartta da çok sıkıntı çekmezsiniz. Ama olursa daha iyi anlamında önermiştim. OC yapacaksınız diye önermedim bu arada daha kaliteli bir anakart diye önerdim. Bütçe varsa bu anakart uygun olur o sisteme.
Tamamdir tesekkur ederim ben de anakartin iyi bir sey olmasi taraftariyim. R5 gidip anakarti gelistirebilirim hata belki R7 bile alabilirim fiyata gore.

OC yapmayacaksanız anakart değiştirmeyin. Ryzen 9 5950x'e kadar gidersiniz MSI B550-A Pro ile. A Tier bir mobo sonuçta. Ryzen 7 5800x ve MSI B550-A Pro gidebilirsiniz gönül rahatlığıyla. Ben bütçe yeterse diye önermiştim anakartı. Seçtiğiniz anakart gerçekten güzel. Ryzen 7 5800x'e küçük bir OC bile yapabilirsiniz VRM'lere çok yüklenmeden.

Sogutucu hakkinda ne dusunuyorsun onu da gelistirmem lazim mi sence?
Soğutucunuz kötü ama. Forumda kimse önermiyor. Fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Bu çok daha kaliteli bir soğutucu. İşlemciniz için yeterli olacaktır.

Soğutucunuz kötü ama. Forumda kimse önermiyor. Fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Bu çok daha kaliteli bir soğutucu. İşlemciniz için yeterli olacaktır.
Onerebileceginiz sivi olmayan bir sogutucu var midir acaba? Cunku sivi sogutma sistemi icin malzemelerle birlikte ekstra 130€ oluyor. Malzemeleri kendim secsem bile biraz pahali oluyor yine de dediginizi goz onunde bulunduracagim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı