Bütçe
2700-2800€
T6 Ultra alabilirsin.
Galiba o turk bir marka amazon.de de ya da amazon.fr de yok malesef.
OC yapmayacaksanız anakart değiştirmeyin. Ryzen 9 5950x'e kadar gidersiniz MSI B550-A Pro ile. A Tier bir mobo sonuçta. Ryzen 7 5800x ve MSI B550-A Pro gidebilirsiniz gönül rahatlığıyla. Ben bütçe yeterse diye önermiştim anakartı. Seçtiğiniz anakart gerçekten güzel. Ryzen 7 5800x'e küçük bir OC bile yapabilirsiniz VRM'lere çok yüklenmeden.
Cok rahatlatti bu mesaj beni, kusura bakmayin araya karsmis gorememisim size ve herkese yardimlari icin tesekkur ederim 😊

Fiyat: 2485 euro.
RAM'i gerekiyorsa 32 GB RAM yapabilirsin.
Kasayi P600s veya P500a drgb yapabilirsin. Biraz daha şık ve daha iyidir.
Ekran karti modelini Red Devil yapabilirsin. Daha iyi sogutmaya sahiptir.
Islemciyi 12900k yapmana gerek yok.
Illa NVIDIA istiyorsan ekran kartini bu ile degistirebilirsin.

Ek olarak anakarti bununla degistirebilirsin, daha iyidir.

@356280 masaya yumruk vurmadı dümdüz masayı kırdı arkadaşlar.

Onerebileceginiz sivi olmayan bir sogutucu var midir acaba? Cunku sivi sogutma sistemi icin malzemelerle birlikte ekstra 130€ oluyor. Malzemeleri kendim secsem bile biraz pahali oluyor yine de dediginizi goz onunde bulunduracagim.
240MM Soğutucu, 360MM Soğutucu
Alacağınız kasaya uygun olanı alabilirsiniz. Euro olarak daha ucuza bulabilirsiniz.
@356280 masaya yumruk vurmadı dümdüz masayı kırdı arkadaşlar.
Gerçekten çok iyi sistem.

Ek olarak anakarti bununla degistirebilirsin, daha iyidir.
Abi cidden cok saol birkac sorum var bu sistemle ilgili:
  1. Ben bu sistemi alsam kendim kursam kurabilir miyim. Sivi sogutma beni zorlar mi?
  2. Anakart icin bios updateine ihtiyacim olmaz degil mi cunku becerebilecegimi sanmiyorum.
  3. Bir de isinma skintisi olur mu ya da thermal throttling olur mu?

Abi cidden cok saol birkac sorum var bu sistemle ilgili:
  1. Ben bu sistemi alsam kendim kursam kurabilir miyim. Sivi sogutma beni zorlar mi?
  2. Anakart icin bios updateine ihtiyacim olmaz degil mi cunku becerebilecegimi sanmiyorum.
Umut Abi'nin attığı sistemlerde büyük oranda sorun olmaz. Yani sorun çıkmaz. Parçalara baktığımda sorun görmüyorum ben de.

Abi cidden cok sağ ol birkac sorum var bu sistemle ilgili:
  1. Ben bu sistemi alsam kendim kursam kurabilir miyim? Sivi sogutma beni zorlar mi?
  2. Anakart icin BIOS updateine ihtiyacım olmaz degil mi cunku becerebilecegimi sanmiyorum.

1.kurabilirsin, birkaç sistem topladigim acemi arkadaslara, kendileri kurdu.
2. buyuk ihtimalle olmaz. Z690'lar 12.nesil icin hazir oluyorlar genelde.
3. Olmaz.
Abi cidden cok sağ ol birkac sorum var bu sistemle ilgili:
  1. Ben bu sistemi alsam kendim kursam kurabilir miyim? Sivi sogutma beni zorlar mi?
  2. Anakart icin BIOS updateine ihtiyacım olmaz degil mi cunku becerebilecegimi sanmiyorum.

Hangi anakarti tercih edeceksin? 2 tane attim. Tomahawk'i alabilirsen daha iyidir.
Kasa olarak 3 secenek sundum. P600s, P500a drgb ve 5000D.
En iyise benim gozumde P600s. Ses yalitimli ve malzeme kalitesi oldukca iyi.
P500a drgb, RGB seviyorsan alabilirsin. O da cok iyi kasadir.
5000D biraz daha ucuz oldugun icin onerdim. O da iyidir ancak yukaridaki kasalar kadar degil.

3080 mi 6900xt mi istiyorsun?

1.kurabilirsin, birkaç sistem topladigim acemi arkadaslara, kendileri kurdu.
2. buyuk ihtimalle olmaz. Z690'lar 12.nesil icin hazir oluyorlar genelde.
3. Olmaz.

Hangi anakarti tercih edeceksin? 2 tane attim. Tomahawk'i alabilirsen daha iyidir.
Kasa olarak 3 secenek sundum. P600s, P500a drgb ve 5000D.
En iyise benim gozumde P600s. Ses yalitimli ve malzeme kalitesi oldukca iyi.
P500a drgb, RGB seviyorsan alabilirsin. O da cok iyi kasadir.
5000D biraz daha ucuz oldugun icin onerdim. O da iyidir ancak yukaridaki kasalar kadar degil.

3080 mi 6900xt mi istiyorsun?
Simdi oyun grafikleri acisindan 3080 in RTX ile birlikte daha iyi oldugunu gordum. 6900xt fiyat farki yapar mi cok? Yine de bu adamin soyledigi fiyattan daha az olacagi icin butcem var. Iyi olan anakarti alabilirim yani.
Simdi oyun grafikleri acisindan 3080 in RTX ile birlikte daha iyi oldugunu gordum. 6900xt fiyat farki yapar mi cok? Yine de bu adamin soyledigi fiyattan daha az olacagi icin butcem var. Iyi olan anakarti alabilirim yani.
En iyi grafik listesi acisindan 3090 ile 6900xt birbirleriyle kapisiyor yani yanilmiyorsam.

Simdi oyun grafikleri acisindan 3080'in RTX ile birlikte daha iyi oldugunu gordum. 6900XT fiyat farki yapar mi cok? Yine de bu adamin soyledigi fiyattan daha az olacagi icin bütçem var. Iyi olan anakarti alabilirim yani.

İkisi de iyidir. Ayni fiyata bulunabiliyorlar. 6900XT'e de RT acilabiliyor.
Su anakarta indirim var. Alabilirsen ikisinden de iyidir.
En iyi grafik listesi acisindan 3090 ile 6900XT birbirleriyle kapisiyor yani yanilmiyorsam.

3080 Ti ile denkler. Hatta 3080 Ti gecebiliyor. 3080 biraz daha dusuk.

En iyi grafik listesi acisindan 3090 ile 6900xt birbirleriyle kapisiyor yani yanilmiyorsam.
Sizce hangisiyle gideyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı