RTX 3080 sistem için Minecraft'ta grafik ayarı önerisi

İşletim sistemi
Windows 11
RAM
64
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Anakart
ROG Strix G733QS_G733QS (Laptop olduğu için bu var
İşlemci
AMD Ryzen 9 5900HX with Radeon Graphics 3.30 GHz

Öncelikle, kullandığım sistem bu (laptop), oyunda CPU yerine GPU kullanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) oyunu hangi grafik ayarlarında kullanmamı önerirsiniz?

Evet yine de düşük arka planda yüksek güç tüketen bir şey mi çalışıyor.
Hayır, görev yöneticisinden baktığımda CPU toplamda %14 vs. oluyor ve en yüksek cpu kullanan uygulama ise çok az miktarda kullanıyor.

FPS kısıtlama yoksa o sistem deli dehşet FPS alır aslında ekran kartından dolayı değil de işlemciniz de uçuyor. Diğer oyunlardaki FPS değerlerinizi yazar mısınız? Ayrıca grafikleriniz ortada mı?
Oyunda FPS kısıtlaması yok yani ayarlarda maksimum FPS'de, çok fazla oyun oynamıyorum fakat Valorant oynadığımda en yüksek / en düşük ayarlarda 150 fps civarı alıyorum.

Oyun içerisinden Görüntü ayarlarında sağ tarafta üstten 2. olması lazım yanlış değilsem onu en sağa sürükleyin. Aldığınız fps çok anormal ben 2060s ile 1000 falan alıyorum çünkü.
Fakat laptop kullanıyorum dediğim gibi belki kasa ve laptop arasında fark olabilir baya bir.

Bilgisayarınızın sıcaklık değerleri nasıl, kaç yıldır kullanıyorsunuz ve en son ne zaman temizlendi?

Eki Görüntüle 2403903

Öncelikle, kullandığım sistem bu (laptop), oyunda CPU yerine GPU kullanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) oyunu hangi grafik ayarlarında kullanmamı önerirsiniz?

OptiFine de sıkıntı var. Sodium a geç düzelir. Bende 4060 sistemde 100FPS alıyordum sodium a geçöince 200 220'lere çıkmıştı. Bir de en az 8 GB RAM vermelisin dikkat et.

Reis laptop şu an şarja takılımı.

OptiFine de sıkıntı var. Sodium a geç düzelir. Bende 4060 sistemde 100FPS alıyordum sodium a geçöince 200 220'lere çıkmıştı. Bir de en az 8 GB RAM vermelisin dikkat et.

Reis her türlü çok düşük FPS'ler alıyor bilgisayarına göre.

Sodium'da Smooth Lightning de vs. sıkıntı oluyor mu? Yani örneğin meşale elimize aldığımızda yanıyor mu ya da zoom vs. var mı?

Reis laptop şu an şarja takılımı.

Reis her türlü çok düşük FPS'ler alıyor bilgisayarına göre.

Dostum artık OptiFine'in neredeyse her sürümünde sıkıtnı var. Sodium a geçince düzeliyor ben bu şekild eçzödüm birkaç kişidede çözüldü bu sorun. Tamamiyle OptiFine kaynaklı.

Şarja takılıysa o FPS'ler hiç normal değil bir bilen birisine danışmanı tavsiye ederim.

Sodium'da smooth lightning de vs. sıkıntı oluyor mu? Yani örneğin meşale elimize aldığımızda yanıyor mu ya da Zoom vs. var mı?

O kadar bilmiyortum indirip deneyebilirsin çok fazla bilinmiyor ama OptiFine'den daha iyi çalışıyor. Büütün OptiFine shaderleri ile uyumlu sodium.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…