RTX 3080 sistem için Minecraft'ta grafik ayarı önerisi

İşletim sistemi
Windows 11
RAM
64
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Anakart
ROG Strix G733QS_G733QS (Laptop olduğu için bu var
İşlemci
AMD Ryzen 9 5900HX with Radeon Graphics 3.30 GHz
1737490463143.png

Öncelikle, kullandığım sistem bu (laptop), oyunda CPU yerine GPU kullanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) oyunu hangi grafik ayarlarında kullanmamı önerirsiniz?

Hiçbir fikrim yok ve nasıl açılacağını da bilmiyorum, ve daha demin sormuştunuz CPU sıcaklık değerine nereden bakabileceğimi pek bulamadım maalesef, fakat CPU fazla kullanılmadığına göre sıcaklık değerinin de düşük olacağını düşünüyorum.

MSI Afterburner-riva tuner-izleme ekranını kullanabilirsiniz YouTube'da vidfeosu var. Ama siz sodium a geçip sonuçları paylaşın eğer hala bu civarlardaysa laptop da sıkıntı var demektir.

OptiFine o derece kötü değil ve Valorant'ta da aşırı düşük FPS alıyor.

Radeon Graphics de olabilir oyunlar. Ama Minecraft'ta aktif 3080'i kullanıyor oyun. Windows arama yerine oyun yazın oyun moduna girin oradan grafikler kısmından oyunların hepsini seçip yüksek performansa alın.

Hiçbir fikrim yok ve nasıl açılacağını da bilmiyorum, ve daha demin sormuştunuz CPU sıcaklık değerine nereden bakabileceğimi pek bulamadım maalesef, fakat CPU fazla kullanılmadığına göre sıcaklık değerinin de düşük olacağını düşünüyorum.

Laptopunuzun Control Center gibi bir uygulaması varsa indirin yoksa 3. parti bir uygulama kullanabilirsiniz. Oradan fan %'sini ve sıcaklık değerlerini izleyin.

Eki Görüntüle 2403903

Öncelikle, kullandığım sistem bu (laptop), oyunda CPU yerine GPU kullanıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) oyunu hangi grafik ayarlarında kullanmamı önerirsiniz?

Minecraft laptoplarda doğru düzgün çalışan bir oyun değil zaten ben desktop RTX 3090 ile 200 belki 300 FPS alıyordum stok halinde bu oyunun yapısında bir sorun var OptiFine yerine başka bir optimizasyon sağlayıcısına başvurun örneğin: Sodium gibi burada FPS'yi katlarsınız. Bu dışında bir çözümünüz yok maalesef.

Minecraft laptoplarda doğru düzgün çalışan bir oyun değil zaten ben desktop RTX 3090 ile 200 belki 300 FPS alıyordum stok halinde bu oyunun yapısında bir sorun var OptiFine yerine başka bir optimizasyon sağlayıcısına başvurun örneğin: Sodium gibi burada FPS'yi katlarsınız. Bu dışında bir çözümünüz yok maalesef.

Java versiyonu optimizasyon olarak Bedrock kadar stabil çalışmıyor. Dediğim gibi sodium la katlarsınız FPS'i eğer sodium da etki etmezzse donanımda bir sıkıntı olabilir.

Valorant'ta da aynısı oluyor ama 150 FPS civarı.

Bu da çok normal Valorant'ta 3080 ile 1000 FPS almayacaksın hiçbir zaman dostum. 3 tane farklı 3080 Ti ekran kartı 2 tanede farklı 3090 ekran kartı ile testlerimi yürüttüm işlemciler değişttim maalesef hiçbir fark olmuyor hadi olsa olsa 20-30FPS diyelim bu oyunlar sorunlu veya donanım olarak kısıtlama veriyor net teknik bir açıklama bu konuda elbette yapılamaz ama ne alıyorsan o yani. Tam emin olmak için sen güç seçeneklerinin yüksek performansta olduğundan ve driverlerin son sürümde olduklarından emin ol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı