RTX 3080 sistem Minecraft'ta düşük FPS veriyor

erimegeo

Hectopat
Merhaba. Sistemimi aşağıda belirteceğim. Sistem tamamen çalışıyor uzun süredir de kullanıyorum, çoğu parçasını düzenli değiştiriyorum. Donanımsal manada bir sorun yok gibi. Diğer oyunlarda almam gereken performansı alırken ne oluyor OpenGL'den mi kaynaklı bilmiyorum ama Minecraft'ta ne yaparsam yapayım yüksek FPS alamıyorum ki bu texture Res'in 16x16 olduğu bir oyunda böyle bir sisteminiz varken biraz ağır geliyor. Çözümü olan varsa yardım ederse sevinirim.

Sistem:

-ASUS STRIX B550F
-Corsair Vengeance 16x2 3000MHz DDR4
-EVGA RTX3080 FTW3 10GB GDDR6X
-AMD Ryzen 7 5800X 4.5GHz
-1000W Gold PSU
- M.2 SSD
Çözünürlük 2560x1440 2K QHD
(Sol üstte FPS mevut) 28FPS

Screenshot_6.png

Var mıdır bu işi launcher üzerinden halletmenin bir yolu?
Hocam launcher üzerinden fabric modu kurabilirsiniz fakat zaten normal minecraft launcheri çok kötü. Bunun yerine prism launcher kullanırsanız hem her sürüme bu tarz modları kurabilirsiniz hem de mod kurmanız daha kolay olur.
Minecraft modsuz bir hiç. Ben de launchersiz bu değerleri almama rağmen fps arttırma modları ve client modlarıyla uğraşıyorum. Benim için minecraftı geliştiren mojang değil topluluk.

Hocam launcher üzerinden fabric modu kurabilirsiniz fakat zaten normal minecraft launcheri çok kötü. Bunun yerine prism launcher kullanırsanız hem her sürüme bu tarz modları kurabilirsiniz hem de mod kurmanız daha kolay olur.
Minecraft modsuz bir hiç. Ben de launchersiz bu değerleri almama rağmen fps arttırma modları ve client modlarıyla uğraşıyorum. Benim için minecraftı geliştiren mojang değil topluluk.
Bu arada optifine ayarlarından ötürü sanırım, vanilla girince fps'im arttı daha önce de denemiştim ama sanırım diğer arkadaşların yaptırdığı ayarlarla da bir ilgisi var. Sanırım düzgün ayarı bulursam, yükü ekran kartına bindirirsem fps'imi artırabilirim. Teşekkürler.

Bu arada OptiFine ayarlarından ötürü sanırım, vanilla girince FPS'im arttı daha önce de denemiştim ama sanırım diğer arkadaşların yaptırdığı ayarlarla da bir ilgisi var. Sanırım düzgün ayarı bulursam, yükü ekran kartına bindirirsem FPS'imi artırabilirim. Teşekkürler.

Hocam yükü ekran kartına bindirmekten çok, dengelemeye çalışmalısınız bence. Çünkü ilk attığınız 30 FPS aldığınız SS'de ekran kartınız %91 kullanılıyor. Değerlerin normal olduğu optimizasyon paketinde ise %33 kullanıyor.

Önerim bu modlar ile devam etmeniz. Zaten client modları olduğu için sunuculara da girebilirsiniz.

Maalesef çok bir değişim olmadı.

OptiFine yükü CPU ve RAM'e yükler genelde bu da FPS sıkıntısı olabilir. OptiFine kullanıyorsanız Fabric'e geçebilirsiniz; FPS için sodium mod, shader için ıris, zoomlayabilmek için wızoom gibi modları indirebilirsiniz. Ben şahsen 10-12 moddan oluşan bir fabric mod paketi kullanıyorum. OptiFine'ın özelliklerinin neredeyse hepsi hatta daha fazlası var (örneğin. 360 derece bakış, arttırılmış parlaklık). Mod paketinin eksiği texture packlerin bazılarını (OptiFine gerektiren texture packlerden) çalıştırmıyor ancak sıkıntı değilse size hem mod paketinin modlarını, Fabric'in nasık indirileceğini ve kullanabileceğiniz texture pack/shaderları atabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı