RTX 3080 Ti mı RTX 4070 Ti mı alınmalı?

Bütçe
20.000

Akira.exe

Hectopat
Merhaba ekran kartımı (3060) yetersiz geldiği için değiştirmek istiyorum. Sıfır fiyatlara yaklaşılamaz durumda bende ikinci el bakıyordum.

Öncelikle elektrik ve DLSS 3.0 gibi dertlerim yok istediğim şey saf güç.

1- RTX 3080 Ti (15-16k)
2- RTX 4070 Super (22-24K)

Aynı performansı veriyorlar fakat birisi yeni teknoloji falan filan sırf güncel olması adına 10k fark koymaya gerek var mı? Hangisini almak daha mantıklı?

Merhaba ekran kartımı (3060) yetersiz geldiği için değiştirmek istiyorum. Sıfır fiyatlara yaklaşılamaz durumda bende ikinci el bakıyordum.

1- RTX 3080 Ti (15-16k)

Aynı performansı veriyorlar fakat birisi yeni teknoloji falan filan sırf güncel olması adına 10k fark koymaya gerek var mı? Hangisini almak daha mantıklı?
Madem saf güç istiyorsun 3080TI al geç. Zaten ikisi de 2K kartı değil mi ?

5000 serisinin çıkışına az kaldı. Beklemenizde fayda var. Yeni kart almasanız bile eski stokları eritmek için kampanyalar olabilir. 3060 1080p de sizi idare eder.

1- RTX 3080 Ti (15-16k)

5K serisini bekleyip alabilirsin bence.

Saf güç istiyorsanız neden AMD'ye yönelmiyorsunuz?

AMD görünce bile watt man yiyor.

Aynı fiyat cercevesinde ise güncel teknolojide olmak her zaman iyidir.
Fiyat farkı çok ise 3080 de olur.
İkisi de iyi kartlar

3080 TI almanız durumunda üst kalitede kartlardan almazsanız macun ve thermal pad değişimi yapmanız gerekecek. 330w civarı güç çektiği için çoğu kart ısınıyor ve fanlar sesli çalışıyor. 12K civarına bulup bakımını yaparsanız keyifle kullanırsınız. Zaten oyunları internetten indirdiğinizde FSR3 modlu linkleri oluyor ve güzel çalışıyor. 4000 serisine gerek yok.

Bende de Zotac 3080 TI var tek sorunu thermal pad ve macun değişim zamanı geldi. Undervolt yapmadan kullanamıyorum. 5000 serisi çıkınca yeni kart alacağım için kartı hiç açmadım. 12K civarına satacağım ki bence değeri o.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı