Merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce topladığım sistemimde oyun oynarken kapanmalar oluyor. Özellikle Battlefield 5 oynarken 4 kere sistem tamamen kapandı. Oyunu WQHD çözünürlükte düşük ayarlarda oynuyordum. Bir anda elektrik kesilmiş gibi bilgisayar kapanıyor. İlk başta güç kaynağının yetersiz olduğunu düşünmüştüm fakat 1000W ile değiştirip denediğimde yine aynı sorunla karşılaştım. Belli bir zamanda olmuyor kapanmalar 6-7 saatin sonunda oluyor, 1 saat geçmeden oluyor, açar açmaz oluyor. Time spy testi normal değerlerinde. Sorunu oluşturan parçanın hangisi olduğunu kestiremiyorum. Sistemde kullanılan parçaların hepsini aşağıya bırakıyorum.
Aynı sorunu 6900XT ile çok uzun süre yaşadım. Corsair RM850 PSU’yu HX1200 ile değiştirdiğim günden sonra bir daha hiç yaşamadım. Ekran kartına UV dene hocam. Eğer kapanma yapmazsa yüksek ihtimalle PSU yetersiz kalıyor. Kağıt üzerinde 850W PSU yeterli olsa da pratikte sebebini bilmediğim bir sebepten dolayı yetersiz kalıyor ve sistem kapanıyor maalesef. En azından ben sorunu bu şekilde çözdüm.
Aynı sorunu 6900XT ile çok uzun süre yaşadım. Corsair RM850 PSU’yu HX1200 ile değiştirdiğim günden sonra bir daha hiç yaşamadım. Ekran kartına UV dene hocam. Eğer kapanma yapmazsa yüksek ihtimalle PSU yetersiz kalıyor. Kağıt üzerinde 850W PSU yeterli olsa da pratikte sebebini bilmediğim bir sebepten dolayı yetersiz kalıyor ve sistem kapanıyor maalesef. En azından ben sorunu bu şekilde çözdüm.
Ben de karta gelen voltajı sabitledim hocam, GDDR6X Belleklerin muhtemelen OC olduktan sonra daha da ısınması kartı otomatik olarak kapatıyor, ısılar inanılmaz artıyor bellek tarafında.
O zaman muhtemelen daha yüksek bir PSU almanız gerekebilir sorunu kökten çözmek için hocam. Ben RM850’de UV yapmak zorunda kalırken şu an HX1200 ile OC’li kullanıyorum 6900XT’yi. Bir kere bile kapanma olmadı.