RTX 3080 Ti VS RX 6900XT

6900 XT daha ucuz ama driver sorunlarından da biraz korkuyorum sizin driverlar ve performans hakkındaki fikriniz nedir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

İki kartın da avantajları ve dezavantajları var bu yüzden hangi ihtiyaca göre seçim yapılması daha önemli.

6900 XT avantaj olarak kas gücü ve OC potansiyeli olarak zirvedeki kartlardan birisi. OC yapılmış haliyle çeşitli benchmark testlerindeki puanı 3090'ın da üzerinde. Güç tüketim değerleri çok iyi, VRAM miktarı da 4K için ideal. Dezavantajları ise Ray Tracing performansı oldukça vasat, render işlemlerinde NVIDIA rakiplerinden geri kalıyor.

RTX 3080 Ti avantaj olarak Ray Tracing + DLSS performansıyla herhangi bir AMD rakibini ezebiliyor. Render işlemlerinde CUDA çekirdekleri akıyor. F/P olarak RTX 3080 ile 3090'dan daha iyi. Dezavantaj olarak kas gücü ve VRAM'i hedeflediği çözünürlük için mükemmel değil ve güç tüketim değerleri diğer 3000 serisi kartlar gibi pek başarılı sayılmaz.

Geç yazdım kusura bakmayın 6900XT % 10 DAHA UCUZ
3080 Ti tercih etmenizi gerektirecek bir kullanım senaryonuz yok. Bu yüzden 6900 XT seçebilirsiniz rahatlıkla.

3080 Tİ tercih ederdim RTX ve DLSS'den dolayı. Saf güçte zaten ikisi de çok güçlü. Çok yüksek FPS'ler verebiliyorlar. 4K'da neredeyse aynılar. 2K'da aradaki fark biraz açılabilir ancak iki kart da zaten oldukça yüksek FPS verdiği için o aradaki farkı önemsemezdim.

3080 Ti kullanıcısı olarak arkadaşların bahsettiklerine ilave şunları eklemek isterim. Kullanım yaygınlığı olarak Nvidia kartlar daha fazla. Olası sorunlarda (Yazlılmsal, sürücü vb.) forumlarda çözüm bulmanız daha kolay oluyor. Bi konuda daha var 2.el değeri. Nvidia kartları almak ve satmak çok daha kolay ve hızlı. Tercih sizin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı